Dzień dobry,
kupiłem ostatnio mieszkanie do remontu. Mam w nim również
do wymiany drzwi wejściowe. Zupełnie się na tym nie znam,
jakie powinienem wybrać? Może polecicie też firmę
oferującą drzwi do mieszkań
kraków?
offline kamilex majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline mazwoj fachowiec
|
Do mieszkania wystarczą Ci zwykłe drzwi płytowej
konstrukcji. Coś takiego w niskiej cenie znajdziesz np. w
Erkado w modele Herse albo w Interdoorsach w modelu Tower.
Dalej masz drzwi stalowe np. Mar-Tomy 55ki. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Wymagga praktykant |
Akustyczne KMT. Zdecydowanie polecam. W mieszkaniach liczy się oczywiście nie tylko antywłamaniowość i jakość wykonania, ale przede wszystkim to, żeby drzwi zapewniły dobrą akustykę, tłumienie odgłosów z klatki schodowej. Szczególnie takie drzwi są przydatne w starszych blokach, gdzie są schody z lastryko |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Do akustyki i zabezpieczeń przeciwłamaniowych dolicz jeszcze szczelność drzwi. W tym miejscu w bloku można zastosować poza progiem drzwi z 4-stronną przylgą których nie ma tak wiele na rynku i są to typowe drzwi do domów jednorodzinnych np. Mikea z topową opcją u nich. Inna możliwość to dodatkowa uszczelka opadająca na próg. Tutaj jest np. Erkado z modelem Herse czy Forteca. Taką uszczelkę można zamontować w sporej ilości drzwi i łatwo znaleźć takie rozwiązanie w standardzie czy za dopłatą jak w w/w drzwiach. |
| |
Gość: ArekNowik praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Bordon44 fachowiec
|
Szukasz pomysłu na drzwi, które idealnie wpasują się w Twoje wnętrze? Koniecznie przeczytaj artykuł https://remont.biz.pl/drzwi/drzwi-bezprzylgow e-i-drzwi-przesuwne-ktore-rozwiazanie-jest-wygodniejsze/ w którym porównują drzwi bezprzylgowe i przesuwne. Odkryj, które rozwiązanie będzie dla Ciebie wygodniejsze i bardziej funkcjonalne. W artykule znajdziesz informacje dotyczące konstrukcji, montażu oraz zalet i wad każdego rodzaju drzwi. Przekonaj się, które rozwiązanie lepiej pasuje do oczekiwań. Koniecznie daj znać na jakie rozwiązanie ostatecznie się zdecydowaliście. Pozdrawiam serdecznie! |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
|
| |
Gość: kaptera praktykant |
|
| |
offline Sparkly11 doświadczony
|
Ja bym jeszcze zwróciła uwagę na zamek w drzwiach. Koniecznie postaw na dobrze dobrany, bezpieczny zamek. Drzwi i zamki generalnie powinieneś też regularnie konserwować, żeby nie straciły swoich właściwości. No i pamiętaj o dorobieniu kluczy u zaufanego ślusarza. Jeżeli ktoś jest z Krakowa, to polecam ślusarzy z https://zamki.sos.pl/, którzy doskonale znają się na swoim fachu. Dorabiają klucze szybko i bez problemów. Dodatkowo wymieniają, naprawiają i sprawdzają zamki w drzwiach - także tych antywłamaniowych. Znają się na swoim fachu i warto ich zapamiętać, żeby w razie potrzeby mieć kontakt do sprawdzonego ślusarza pod ręką. |
| |
offline theme fachowiec
|
Przykro mi ale piszesz brednie. Jak ktoś kupując nowe
drzwi ma dobrać do nich "dobrze dobrany i bezpieczny
zamek"? Przecież zamek jest częścią skrzydła drzwiowego
i jest montowany od przez producenta drzwi. Jeśli uległby
on awarii to zmieniany jest na taki sam model jaki był
montowany fabrycznie. |
|