BeataSz - mówisz o oknach, a nie drzwiach do pokoju jak w
temacie. Zupełnie inna historia.
Użytkownik Co_ffee napisał:
Jestem właścicielką
niewielkiego mieszkania, dlatego też
zdecydowałam się na drzwi przesuwne.
Kupiłam
je przez internet - bo ceny były bardzo konkurencyjne
:)
Nie żałuję ani trochę tej decyzji! Są po prostu
świetne!
Drzwi takie są świetnym rozwiązaniem do małych
mieszkań, gdzie każde kilka centymetrów liczy się i to
mocno. Do tego jak masz drzwi przesuwne chowane w ścianę
to jeszcze możesz jakiś mebel do tej ściany przysunąć,
co jak każdy użytkownik takiego mieszkania wie, jest
bezcenne. Jedne z "cieńszych" systemów jakie ja
montowałem można znaleźć w Invado albo Erkado. Mimo
ciasnego montażu wszystko działa jak należy.
offline mazwoj fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline loleel majster
|
Zawsze się zastanawiałem na jakiej zasadzie działa to całe przesuwanie. Czemu się nie zacinają takie drzwi, jak udaje się pełną szczelność przy zamkniętych zachować. I jak trafiłem na stronę producenta https://www.aliplast.pl/oferta/systemy-przesu wne to dopiero nieco więcej mi się rozjaśniło. Jak ten sały system działa. Wiem na pewno, że tu na jakość trzeba stawiać. Ten producent górna półka. Do polecenia. |
| |
Reklamy Google | |
offline mazwoj fachowiec
|
Systemów masz więcej. Np. Eclisse lub Leon używane przez większe firmy takie jak Porta czy Erkado. Te dwa systemu to obecnie liderzy rynku jeśli chodzi o rozwiązania drzwi przesuwnych. Można kombinować i brać osobno system i osobno skrzydło z ościeżnicą (tunelem) ale prościej i wygodniej zamówić jest wszystko u jednego dostawcy - zazwyczaj producenta drzwi jak choćby w/w Erkado. Poza doborem kasety bardzo ważną rzeczą jest też jakość samego skrzydła. |
| |
offline janekrzeszow majster
|
Drzwi przesuwne - tylko z płyty MPB! Jest kilka głównych powodów. Jak patrzysz z perspektywy majstra: łatwo się je obrabia i zaraz po cięciu możesz wieszać. Żadnego obrabiania, zabezpieczania itp. Montujesz okucia i gotowe. Z punktu widzenia użytkownika - wytrzymałość i trwałość. Tej płyty łatwo nie obijesz i nie zarysujesz. To inwestycja na lata. |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Pytanie czy ktoś szuka drzwi przesuwnych do domu czy do szafki, bo chyba te płyty to raczej do szafy są? Można oczywiście świrować i kupić sobie np. płytę meblową i kasetę np. od Leona czy Eclisse i pomodzić takie drzwi do mieszkania ale chyba mało to będzie opłacalne szczególnie jak spojrzy się na cenę nawet płytówek z DRE, Erkado czy Invado. Szkoda zachodu. |
| |
Reklamy Google |