drzwi stalowe czy drewniane

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

23 listopada 2011, 13:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik iciesla napisał: No ja osobiście wybrałbym stalowe z obiciem drewnianym :P

Zgadzam się, drzwi stalowe, mogą również ładnie wyglądać...tzn wyglądają prawie jak drewniane;)pzdr

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2011, 13:49

jeśli chodzi o drzwi stalowe to polecam stronkę evolutiondoors.eu tam są całkiem tanie drzwi, fajnej jakości. Może wybór nie jest oszałamiający, ale zależy kto ma jakie wymagania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 grudnia 2011, 14:17

Ja mam stalowe z naświetlami firmy Vito Polska http://www.budnet.pl/forum/jakie_drzwi,t=4531 0,3.html#post_38053

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2012, 11:05

Nie wiem, jak stalowe, bo w całym domu mam drewniane i też jest dobrze;)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2012, 13:00

nie wiem, czy zdecydowałabym się na drzwi stalowe, jakoś bardziej mnie przekonują drzwi drewniane. jakoś wydają mi się bardziej przytulne i ciepłe, co do firm, które moim zdaniem są godne uwagi to myślę, że warto wspomnieć o firmie Wimarol, moim zdaniem mają bardzo dobrej jakości drzwi, które są solidne i też bardzo fajnie się prezentują.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2012, 18:07

A co myślicie o połączeniu drewna z aluminium? (Tzn. na płytę drewnianą położona jest okładzina z aluminium). Ostatnio takie mi zostały polecane, bo trochę się obawiam o pielęgnację drewnianych w moim domku (mocno schowany, blisko wilgoci)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2012, 14:50

Cóż, jeśli się obawiasz konserwacji, jest to sensowny wybór - drzwi drewniane wymagają pielęgnacji, o którą narzekający na nie po prostu nie dbają. W dużym stopniu to kwestia wzornictwa. Drzwi metalowe często nie odbiegają zbytnio estetycznie, mogą imitować drewno - ale wiadomo, że to kwestia indywidualna.

Bardziej zwróć uwagę na współczynnik przenikania ciepła, tzn. czy przy takim połączeniu nie jest on wyższy od drzwi drewnianych. Ale sprawdzaj zawsze specyfikację - tutaj wpływ mają też przeszklenia etc.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2012, 15:52

Ja posiadam takie drzwi (Stolpaw). Meranti, dąb. Jestem z nich zadowolony. Mam taki sam domek jak Ty, „schowany”, przy lesie. Te drzwi dobrze się sprawdzają. Liczbę wzorów możesz samodzielnie sprawdzić na stronie - jest ich sporo. Parametrami nie odbiegają od drewnianych drzwi, a na zewnątrz płyta dobrze je chroni.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2012, 16:10

Dzięki za odpowiedź, zastanawiam się nad nimi.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2012, 23:52

Delta INOX nowe modele drzwi nowoczesne polecane na lata. Drewno koszt 5000. a się rozeschnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 106

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >