drzwi stalowe czy drewniane

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

26 czerwca 2014, 20:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Czyli trzeba uważać na sporo rzeczy na które bym nawet nie pomyślał że trzeba uważać. A te odkształcenia, można się ich jakoś pozbyć ? ( załóżmy, że się pojawią)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2014, 20:56

Niestety praktycznie jest to nie do zniwelowania. Możesz próbować prostować drzwi ale jak wrócą na słońce czy do wilgotnego pomieszczenia znowu to wyjdzie jeszcze raz ten sam problem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 czerwca 2014, 09:21

To prawda. Wybór maja bardzo duzy. Nawet juz mam upatrzone drzwi do pokoju córki. Mam nadzieje ze beda sie fajnie prezentowac.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2014, 10:28

Mnie strasznie podobaja sie takie własnie drzwi lekko przeszklone http://www.platinumdesign.pl/pl.bar003_white.html#ad-image-0
Naprawde wygladaja bardzo ciekawie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2014, 22:11

luska23 - to prawda ... co? Myślcie zanim dacie reklamę, bo wątek jest zupełnie o czym innym.
aniela56 - PD robi drzwi wewnętrzne a tu mowa o zewnętrznych

Bazylian - zapomniałem dopisać. Drzwi muszą być użytkowane zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli nie wyjdziesz poza granicę karty gwarancyjnej w 2 lata to możesz dochodzić swoich praw u producenta (przez sprzedawcę i innych pośredników).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 czerwca 2014, 12:54

A jak to jest jest z tym dochodzeniem? Sprzedawcy i pośrednicy robią jakieś problemy? Na co są na przykład uczuleni, że nie podlega gwarancji?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2014, 19:09

Nie nie. Źle się wyraziłem. Łańcuch sprzedaży jest odwrotnością łańcucha reklamacyjnego:

producent - pośrednicy - sklep - Ty.

Zgłaszając reklamację zaczynasz od siebie przez sklep, który podaje reklamację do pośredników a oni do producenta gdzie podejmowane są decyzje w spawie konkretnej reklamacji.

Do do uczulenia to nie ma jakiś reguł. Jeśli drzwi są w baaardzo wilgotnym pomieszczeniu a producent wyraźnie napisze w karcie gwarancyjnej aby drzwi w takim pomieszczeniu nie montować to może reklamacji nie uznać.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2014, 09:03

ja mam drzwi stalowe firmy TERMA,kupowałem je w firmie http://witexsuperlock.pl/ wczesniej kupowałęm u nich drzwi pokojowe, więc czas na szukanie kogoś zaufanego, mnie naszczescie nie dotyczył. Drzi stalowe sporo kosztują –wiadomo i swoje ważą! Ale przynajmniej maja wysoką gwarancję bezpieczeństwa i jak dla mnie są praktycznie nie do zniszczenia!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2014, 11:44

Zgadzam sie: good -1 bad

wydaje mi się,że drzwi drewniane są o wiele bardziej estetyczne. ewentualnie jeżeli decydujemy się na stalowe,trzeba pamiętać,że warto je dodatkowo zabezpieczyć przed korozją odpowiednim preparatem (tu mają duży wybór takich środków chemicznych: www.rodozja.pl) generalnie uważam,że przy wyborze drzwi trzeba kierować się swoim poczuciem estetyki,bo w końcu to wizytówka domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2014, 09:49

Użytkownik theme napisał: Drewno:

+estetyczniejsze

+mniej się nagrzewa i wypacza

+inaczej osadzone szyby

-cena wyższa od stalowych

-gorzej reagują na wilgoć

Stalowe:

+cena niższa od drewna

+masa laminatów i kolorów drzwi

+stosunek ceny do jakości

+nieczułe na wilgoć

-mocniej się nagrzewają

-nie powinny być montowane na ścianie w pełnym słońcu

Dlatego najlepszym kompromisem między drzwiami metalowymi i drewnianymi są drzwi panelowe. Cena niższa znacząco niż drewniane, a wyglądają bardzo podobnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 886 Grupa: Montujemy o... Bot wyżej chyba nie wypowiada się w temacie... A wracając do postu, tyle że z innej strony! Jako dodatek do okna PCV, ale też drewnianego proponuje też dobrać o...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 515 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 379 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi antywłamaniowe Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Nie dziwię się. KMT to dobra marka. Sam na co dzień montuję drzwi m.in. tej firmy i wielu Klientów chwali sobie. Dla mnie zestawienie w ofercie drzwi z KMT wraz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 505

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >