Witam.Ponad rok temu zamontowałem sobie drzwi do mieszkania otwierane na klatkę schodową. Dzisiaj dostałem pismo od wspólnoty z nakazem ich demontażu cytuję[wzywa się Państwa do zdemontowania drzwi wejściowych do mieszkania założonych bez zgody wspólnoty na części wspólnej budynku, które stwarzają zagrożenie dla mieszkańców nieruchomości z uwagi na to,iż otwierają się na zewnątrz mieszkania,co jest niezgodne z przepisami prawa budowlanego].Forumowicz m_kwiecień twierdzi,że nie ma stosownych przepisów do tego typu zachowań wspólnoty,ale gdyby rzeczywiście były jakies konkretne przepisy to proszę o pomoc(paragrafy).Na marginesie dodam,że na 100% jest to zawiść sąsiedzka.Pozdrawiam Janek.
Gość: hynyś praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: as praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: montarzysta praktykant |
ogolnie rzecz biorac zdania na ten temat sa podzielone. |
| |
Gość praktykant |
Niestety mam ten sam problem. Spółdzielnia pozwał mnie do
sądu, a sąd nie odrzucił pozwu i mam nakaz sądowy
demontażu drzwi zewnętrznych + koszty sądowe. Ewidentnie
jest to złośliwość i zawiść sąsiedzka. A
zainstalowałem te drzwi ze względu na porawę
bezpieczeństwa, bo kilka razy było naruszenie miru i
nietykalności cielesnej + hałas |
| |
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline macgregor1970 praktykant
|
|
| |
Gość: Ali praktykant |
zobacz film jak się otwiera tanie drzwi |
| |
Gość: STooooook praktykant |
dopiero studiuję, ale na zajęciach z projektowania mówiono nam że drzwi wejściowe (miedzy mieszkaniem a klatkę schodową) muszą otwierać się do wewnątrz, aby otwierając drzwi nie "uszkodzić" kogoś kto znajduje się na klatce - jest to kwestią bezpieczeństwa.. może trzeba było zasięgnąć rady przed wstawianiem - wiele jest takich zasad, również odnośnie drzwi wewnątrz mieszkania... |
| |
offline Vincent_Vega fachowiec
|
Wszystko jest z winy wspolnoty i tak jak pisałeś z zawiści sąsiedzkiej, bo w bloku moich rodziców sa przeróżne drzwi i otwierane na klatkę i do wewnątrz....sami wczesniej mieli do wewnątrz, a teraz mają na zewnątrz i wspolnota się nie czepia, bo po prostu prezes tej wspolnoty to równy gość i nie stwarza problemów z byle czego, taka prawda |
| |
offline Saszka majster
|
|
|