drzwi stalowe czy drewniane

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

26 czerwca 2014, 20:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Czyli trzeba uważać na sporo rzeczy na które bym nawet nie pomyślał że trzeba uważać. A te odkształcenia, można się ich jakoś pozbyć ? ( załóżmy, że się pojawią)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2014, 20:56

Niestety praktycznie jest to nie do zniwelowania. Możesz próbować prostować drzwi ale jak wrócą na słońce czy do wilgotnego pomieszczenia znowu to wyjdzie jeszcze raz ten sam problem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 czerwca 2014, 09:21

To prawda. Wybór maja bardzo duzy. Nawet juz mam upatrzone drzwi do pokoju córki. Mam nadzieje ze beda sie fajnie prezentowac.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2014, 10:28

Mnie strasznie podobaja sie takie własnie drzwi lekko przeszklone http://www.platinumdesign.pl/pl.bar003_white.html#ad-image-0
Naprawde wygladaja bardzo ciekawie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2014, 22:11

luska23 - to prawda ... co? Myślcie zanim dacie reklamę, bo wątek jest zupełnie o czym innym.
aniela56 - PD robi drzwi wewnętrzne a tu mowa o zewnętrznych

Bazylian - zapomniałem dopisać. Drzwi muszą być użytkowane zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli nie wyjdziesz poza granicę karty gwarancyjnej w 2 lata to możesz dochodzić swoich praw u producenta (przez sprzedawcę i innych pośredników).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 czerwca 2014, 12:54

A jak to jest jest z tym dochodzeniem? Sprzedawcy i pośrednicy robią jakieś problemy? Na co są na przykład uczuleni, że nie podlega gwarancji?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2014, 19:09

Nie nie. Źle się wyraziłem. Łańcuch sprzedaży jest odwrotnością łańcucha reklamacyjnego:

producent - pośrednicy - sklep - Ty.

Zgłaszając reklamację zaczynasz od siebie przez sklep, który podaje reklamację do pośredników a oni do producenta gdzie podejmowane są decyzje w spawie konkretnej reklamacji.

Do do uczulenia to nie ma jakiś reguł. Jeśli drzwi są w baaardzo wilgotnym pomieszczeniu a producent wyraźnie napisze w karcie gwarancyjnej aby drzwi w takim pomieszczeniu nie montować to może reklamacji nie uznać.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2014, 09:03

ja mam drzwi stalowe firmy TERMA,kupowałem je w firmie http://witexsuperlock.pl/ wczesniej kupowałęm u nich drzwi pokojowe, więc czas na szukanie kogoś zaufanego, mnie naszczescie nie dotyczył. Drzi stalowe sporo kosztują –wiadomo i swoje ważą! Ale przynajmniej maja wysoką gwarancję bezpieczeństwa i jak dla mnie są praktycznie nie do zniszczenia!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2014, 11:44

Zgadzam sie: good -1 bad

wydaje mi się,że drzwi drewniane są o wiele bardziej estetyczne. ewentualnie jeżeli decydujemy się na stalowe,trzeba pamiętać,że warto je dodatkowo zabezpieczyć przed korozją odpowiednim preparatem (tu mają duży wybór takich środków chemicznych: www.rodozja.pl) generalnie uważam,że przy wyborze drzwi trzeba kierować się swoim poczuciem estetyki,bo w końcu to wizytówka domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2014, 09:49

Użytkownik theme napisał: Drewno:

+estetyczniejsze

+mniej się nagrzewa i wypacza

+inaczej osadzone szyby

-cena wyższa od stalowych

-gorzej reagują na wilgoć

Stalowe:

+cena niższa od drewna

+masa laminatów i kolorów drzwi

+stosunek ceny do jakości

+nieczułe na wilgoć

-mocniej się nagrzewają

-nie powinny być montowane na ścianie w pełnym słońcu

Dlatego najlepszym kompromisem między drzwiami metalowymi i drewnianymi są drzwi panelowe. Cena niższa znacząco niż drewniane, a wyglądają bardzo podobnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 19 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 211

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >