gaz

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

29 maja 2007, 10:33

Zgadzam sie: good 0 bad

mam pytanie które ogrzewanie jest tansze gazem ziemnym czy z butli i ile może przykładowo wynosić sezon grzewczy 120 m kw

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2007, 20:07

napewno gazem ziemnym , a co do kosztu to mysle ze okolo 2-3 tys

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2007, 16:14

na pewno gaz ziemny a koszt to zależy jaki kocioł czy tradycyjny czy kondensacyjny pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2008, 12:18

na pewno gaz ziemny jest tańszy w eksploatacji!

Polecam stronę:

www.gazwroclaw.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2009, 20:48

jest taki artykół na temat ogrzewania gazowego: http://budujemy-sie.pl/?p=131 . Wszystko jest bardzo fajnie opisane, rodzaje pieców, zwykle , kondensacyjne, kotły jednofunkcyjne -pełna ich analiza i charakterystyka. Pisza dlaczego sie opłaca i co wybrac. Pozatym wiadomo ze nie potrzeba w gazowym specjalnych pomieszczen i skomplikowanych instalacji., zadnych popiołów, wszystko czysto.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2009, 18:54

Polecam zdecydowanie gaz ziemny, piec dwufunkcyjny (tzn taki który podgrzewa i dom i wodę), koszt ogrzewania domu i wody w sezonie grzewczym takim piecem przez dwa miesiące to (mnie ostatnio tak wyszło) 805 zł. Ważne jest również ekipa, która złoży takie ogrzewanie. Dobrych hydraulików znajdziesz na fachowaekipa.pl
U mnie całkiem nieźle się sprawdzili więc polecam.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lutego 2009, 12:35

Użytkownik Dripol napisał: mam pytanie które ogrzewanie jest tansze gazem ziemnym czy z butli i ile może przykładowo wynosić sezon grzewczy 120 m kw

Koszt pozyskania 1kWh energii GZ to ok.0,21 żl
Propanem 0,27 zł, a pompą ciepla 0,07 zł w moim rejonie. Nie liczę tu kosztów abonamentowych.
Dla Twojego domu przyjmując zapotrzebowanie rzędu 120kWh/m2/rok potrzeba 1440 kWh energii na c.o. + ok 3000 na c.w.u.
Czyli ma sie to tak:
GZ : 3.640 zł
Propan: 4.670 zł
Pompa ciepła: 1.220 zł

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2009, 15:13

a aj mam pytanko, kto tanio i dobrze robi instalacje gazowe w okolicach Grodziska Mazowieckiego ewentualnie Milanówka, Żyrardowa, Brwinowa. z góry dziękuje za odpowiedź.
pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2009, 15:35

co do pytania, które zadał lukil10 to odpowiem, ze najlepszą firmą jaka ja znam, a która zajmuje się wykonywaniem tego typu pracy jest firma Was-Gaz. Adres ich strony to www.wasgaz.pl. Wykonują pracę na terenie wymienionych miejscowości i są w pełni profesjonalni.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

3 grudnia 2009, 12:57

Jeśli chodzi o te instalacje gazowe tej firmy z grodziska to robią też takie w Warszawie?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 32 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 794 Grupa: Robimy inst... Nie ma nic lepszego niż poczucie ciepła i komfortu w swoim własnym domu, zwłaszcza w chłodne dni. Dlatego też warto zainwestować w niezawodne i ekonomiczne rozw...
  • Jakie szambo? Liczba postów: 58 Grupa: Robimy inst... Szukasz skutecznych rozwiązań do oczyszczania szamba lub przydomowej oczyszczalni. To jak najbardziej warto zapoznać się z marką Biofos Professional https://skl...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19407 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 122

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >