Użytkownik przemek986 napisał:
plusem korzystania z
wewnętrzenego powietrzja jest to, że
nie musimy się martwić w przypadku mrozów, bo z takimi
powietrzne pompy często sobie nie
radzą
tak, owszem. choć nie mozna przesadzać w drugą stronę,
żeby nie wychłodzić zbyt mocno pomieszczenia. z
technicznego punktu widzenia bardzo fajną sprawą jest
spojrzeć sobie na coś co nazywa się "uporządkowany
wykres temperatur" - widzimy tam przez ile godzin w roku
występuje dana temperatura. i okazuje się, że największe
mrozy to tylko kilka godzin w roku. temperatura jest bardzo
"płynna", szybko się zmienia
Gość: zofia_ praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Konsultant Viessmann inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Elando.pl inżynier
|
|
| |
Gość: zofia_ praktykant |
[quote=Elando.pl]Pompa ciepła jest zdecydowanie bardziej
opłacalna,mimo |
| |
Konto usunięte praktykant |
Witam, |
| |
Reklamy Google | |
offline monika.kow79 doświadczony
|
Zgadzam się. Pompy NIBE i Danfoss. Świetne rozwiązania technologiczne, komfort użytkowania i bezawaryjność. Polecam firmę Green Thermal. Mają oni duży wybór pomp i zajmują się realizacja inwestycji od początku do końca. Działają również jako serwis . Działają terminowo i fachowo. Zawsze w razie pytań lub wątpliwości ( a wiadomo, że na początku użytkowania pompy się one pojawią) można się do nich zwróć o pomoc i poradę. Są cierpliwi i potrafią to wytłumaczyć nawet blondynce (mam na myśli siebie). polecam ich usługi http://www.pompyciepla24.eu/. |
| |
offline Konsultant Viessmann inżynier
|
|
| |
offline patekz inżynier
|
Ja ogrzewam olejem i wychodzi taniej i prościej niż gazem. Dodatkowo odpadły wszystkie koszty związane z pozwoleniami i projektowaniem. Dom mam fajnie ocieplony, nawet w największe mrozy są 23 stopnie. Mam dobrego dostawcę – firma Kwiatkowski. Przywożą mi właśnie ekoterm plus i mam problem ogrzewania z głowy. |
| |
offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
offline mnowak80 praktykant
|
Takie wykresy nic nie mówią zupełnie. Moi znajomi maja teraz nowy dom, ogrzewają gazem, mają dobry serwis http://v-serwis.pl/ i są zadowoleni. Grunt to właśnie mieć dobrego doradcę, który pomoze wybrać niedrogi sposób ogrzewania domu i w razie czego zapewni serwis. |
|