gruntowanie płyt G-K

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

17 maja 2007, 11:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Czym należy zagruntować płyty kartonowo gipsowe aby można było szybko i bez zbyt dużej ilości warstw farby, można było je pomalować? Czy do unigruntu można dodać trochę farby emulsyjnej aby skontrastować miejsce łączenia szpachli z płytą?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 września 2007, 12:55

Gruntowanie płyt G-K jest zależne od tego jaki materiał będzie nałożony jako warstwa wykończeniowa.
Pod farby emulsyjne dobrze jest zagruntować płytę zwykłym gruntem np Uni Grunt Atlas z dodatkiem wody w stosunku 1:1 + najtańsza farba emulsyjna (wtedy jest pewność, że płyta się "napije" i zużyjesz mniejszą ilość farby nawierzchniowej).
Jeżeli będziesz malował farbami akrylowymi możesz do gruntowania użyć tego samego sposobu jak wyżej napisałem.Ważne jest, żeby grunt nie był za mocny i nie zrobił na ścianie tzw "szkła"-wtedy z malowaniem będzie problem-farba nie będzie się chciała nakładać na ścianę.
Jeżeli jednak będziesz malował farbami lateksowymi to polecam grunty lateksowe np firmy Śnieżka.
Pod tzw "stare tynki", które też można stosować do dekoracyjnego wykańczania ścian musisz użyć grunt z tzw "piaskiem"-taki sam który używa się pod tynki szlachetne stosowane na zewnątrz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 listopada 2008, 19:42

Użytkownik Grześ napisał: Czym zagruntować płyty G-K tak aby szybko i bez większej ilości warstw je pomalować. Czy do gruntu można dodać troche farby emulsyjnej białej by wyrównać kolor pomiędzy miejscami szpachlowanymi a płytą?

Proponuję ten produkt. http://www.semin.com.pl/produkt.php?id=13
Za jednym razem powierzchnia jest zagruntowana i pomalowana na biało.
Dziwię się że ten grunt nie jest tak popularny jak Unigrunt.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2009, 17:55

Witam,
Ja zdecydowanie polecam Unigrunt. To sprawdzony, wydajny i bardzo dobry produkt. Najlepsze efekty ale i jego zużycie jest wtedy największe jak malujemy płytę produktem nierozcieńczonym.
A jak nie chcesz się sam paprać to wynajmij firmę malarską, tylko patrz im na ręce. Ja dobrych fachowców znalazłem na fachowaekipa.pl
Polecam z całym przekonaniem!
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2021, 19:16

good free dating sites
dating websites new

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 sierpnia 2021, 01:23

gay sissy dating
gay dating grad student
gay men adult online dating

Zgłoś | Cytuj | Link

9 października 2021, 00:42

professional paper writers
website that writes essays for you

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2021, 22:32

chicago style essay format
gre essay
proper heading for essay

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• wanna czy prysznic Liczba postów: 80 Grupa: Wykańczamy... Szukając pasującej baterii wannowej to sprawdź ofertę Sotbe https://sklep.sotbe.com/pl/c/BATERIE-WAN NOWE-Z-OBROTOWYM-PRZELACZNIKIEM/84, gdzie znajdziesz sporo w...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • Z czego parapety wewnętrzne? Liczba postów: 187 Grupa: Wykańczamy... Zakup parapetu wewnętrznego powinien być dobrze przemyślany, dlatego warto zwrócić się do renomowanego dostawcy. Pomyślcie sobie też, czy np. nie zamówić parape...
  • Malowanie dachu Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... If you're thinking about refreshing your roof, choosing the right roofing works, including painting and maintenance, can make a significant difference. Just lik...
  • jaka szafa? Liczba postów: 54 Grupa: Wykańczamy... Jeśli marzysz o idealnej organizacji przestrzeni w swoim domu, sprawdź ofertę szaf i garderób na wymiar wykonanych przez Megan Design https://megandesign.pl/rea...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 151

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >