grzyb ?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

5 maja 2009, 14:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam !
Na wiosnę po zakończeniu sezonu grzewczego pojawił się u mnie problem, kilka dni po tym jak przestałem ogrzewać dom przy jednej ze ścian pokoju pojawił się dziwny zapach stopniowo stawał się coraz bardziej intensywny podobny do padliny. Pierwsze myślałem, że pod podłogą zdechłą mysz poczekałem kilka tygodni i zapach zaczął ustawać teraz śmierdzi tylko trochę ale jest to nadal denerwujące. Szczególnie wtedy kiedy lekko uchylam okno bo wtedy przy ścianie czuć lekki wydostający się spod podłogi wiaterek który niesie ten zapach. Dodam, że ostatnio robiłem testy alergiczne i wyszło że mam uczulenie na grzyba aspergillus fumigatus. W związku z tym problemem mam pytanie czy obejdzie się bez zrywania podłogi ? Czy są może jakieś środki chemiczne jak np. http://www.allegro.pl/item572344836_odgrzy...ji_loctite.html ( akurat stosowany w samochodach) które załatwaiły by ten problem ? :roll:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2009, 17:56

To zapewne zawilgocenie fundamentów. Niestety myślę , że nie tylko będzie trzeba zerwać podłogę, ale pewnie potrzebna będzie jakaś porządna ekipa remontowa.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2009, 21:13

Zapomniałem dodać najważniejszego że chodzi mi o pokój na poddaszu :oops: np. dzisiaj zapach nie jest wcale wyczuwalny już sam nie wiem skąd on się bierze :cry:

Zgłoś | Cytuj | Link

1 października 2013, 00:00

Myślę że sprowadzenie dobrego fachowca do domu i pokazanie mu problemu "na żywo " będzie najlepszym krokiem ku pozbuciu się smrodku. On Ci powie co trzeba zrobić, ale jeśli masz uczulenie na jakiś grzyb to radzę jak najszybciej pozbyć się problemu, szkoda zdrowia. Z swojej strony mogę Ci polecić firmę budowlano - remontową BDSystem, to jedna z najlepszych jakąznam firma remotowa Lublin.
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 187

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >