Inteligentny dom to zbiór rozwiązań technologicznych, które mają na celu usprawnienie i ułatwienie codziennego życia mieszkańców. Istnieje wiele różnych rozwiązań dostępnych na rynku, które umożliwiają automatyzację i zdalne sterowanie różnymi urządzeniami w domu, jak np. automatyzacja oświetlenia, inteligentne termostaty czy systemy monitoringu i alarmu. Taki inteligentny dom rozwiązania oferuje naprawdę szerokie.
Gość: sajmonn praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: radoslawbrzozowski praktykant |
Inteligentny dom to nie tylko komfort i bezpieczeństwo, ale także oszczędność energii. Na przykład dzięki inteligentnym oknom z elektronicznymi okuciami można latem ustawić nocne wietrzenie i chłodzenie, a jesienią – energooszczędne wietrzenie w przypadku wykrycia przez czujniki zbyt wysokiego stężenia CO2. Jednocześnie system grzewczy może wyłączać się na czas wietrzenia, aby zapobiec stratom energii. Potwierdzam to, co mówił Artist – rozwiązania okien i drzwi Schuco są naprawdę godne uwagi. Ja z kolei widziałem je w ofercie firmy Empol z Wrocławia, współpracuję z nimi często i mogę powiedzieć, że znają się na rzeczy. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: nornik praktykant |
|
| |
offline joanna6 fachowiec
|
Dom inteligentny to rozwiązanie bardzo wygodne. Wiele osób decyduje się na takie smart instalacje w swoich nowych domach. Warto też wejść na stronę https://keemplesklep.pl/kategoria-produktu/sm art-zestawy/, gdzie możecie znaleźć smart zestawy ułatwiające wykonanie takiej instalacji. |
| |
offline garrett.watsica praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Brudny majster
|
Jakby połączyć inteligentny dom z wiatą garażową to można by różne cuda dołączyć. Jak oświetlenie automatyczną roletę itp. |
| |
Gość: tadalafil tablets prices praktykant |
|
| |
offline Piotr345 kierownik
|
Widziałem gdzieś na internecie takie rozwiązania z inteligentnym systemem sterującym wiatą garażową. Bardzo fajne rozwiązanie, ale cena też jest bardzo fajna. Aktualnie zaczynam działać z tematem inteligentnego oświetlenia. Czytam artykuły, takie jak ten https://oswietlenie-punktowe.pl/oczka-sufitow e-nowoczesne-i-funkcjonalne-oswietlenie i generalnie szukam informacji wszędzie, gdzie się da - może też coś poradzicie? |
| |
Gość: synthroid praktykant |
|
| |
Gość: lookin praktykant |
Hello all, guys! I know, my topic may be too specific for
this forum, |
|