Może i taka izolacja jest dobra, ale bardzo trudno jest znaleźć firmę, która rzeczywiście bardzo dokładnie potrafi ja wykonać i przy tym nie oszukiwać na materiałach. A wykorzystując takie http://www.e-isover.pl/ produkty macie gwarancję, że wszystko będzie dobrze zaizolowane.
offline Doro-zen majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Morison praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: wijtikss praktykant |
Izolowałem poddasze pianką PUR i super mi się ten system sprawdza, powietrze zimą zostaje w środku zamiast docieplać okolice :P Duża oszczędność, choć sam koszt pianki i montażu mały nie był. Wszystko załatwiałem przez firmę którą prowadzi serwis doskonalaizolacja.pl. |
| |
offline Masterpur_pl doświadczony
|
|
| |
Gość: samerr praktykant |
Wybór pianki jest kluczowy ale też sam instalator musi znać się na rzeczy bo piankę łatwo zepsuć, źle położyć, narobić rozszczelnień itp. Ja mam sprwadzoną firmę ze strony doskonalaizolacja.pl. Fachowo, rzetelnie, prace trwały dzień jeśli dobrze pamiętam to nawet niecały. |
| |
Reklamy Google | |
offline budowniczymichal fachowiec
|
|
| |
offline Ocieplenia-Ekodom.pl praktykant
|
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Rodzaj ocieplenia najlepiej dobierać do zastosowania. Piany termoizolacyjne bardzo dobrze sprawdzają się przy ocieplaniu przestrzeni, do których trudno dotrzeć z tradycyjnymi płytami, np. poddaszy czy przestrzeni stropów wentylowanych. Jeśli natomiast chodzi o ocieplanie ścian, fundamentów czy podłóg, lepiej wybrać twardy i wytrzymały materiał w postaci styropianu EPS. Zwłaszcza, że jego grafitowe odmiany cechują się lepszymi właściwościami izolacyjnymi. Dostępne w ofercie Knauf Therm płyty z domieszką grafitu posiadają doskonały współczynnik przewodzenia ciepła 0,031 W/mK. |
| |
Gość: Grzesiekxx praktykant |
|
| |
Gość: Maniek praktykant |
|
|