Jakbyście potrzebowali pomocy przy termoizolacji domu, to polecam http://www.specterm.pl/. Bardzo sprawnie się tym zajęli :)
Stron: 41 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
offline adiadi kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: babba praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
Bardzo ciężko powiedzieć ile dokładnie trwa budowa domu
bo to pytanie jest zbyt ogólne. Wszystko zależy od
projektu,naszego budżetu oraz tego jaki będzie przebieg
poszczególnych prac,ich zakres. Na pewno nie powinniśmy
się śpieszyć z budową,lepiej zrobić wszystko wolniej a
solidniej i dokładniej. |
| |
offline andrzej211 majster
|
Nie da się ogólnie określić jak długo będzie trwała budowa domu bo to zależy od specyfiki projektu, technologii i finansów. Jeżeli chodzi o murowany to zajmuje to długo powiedzmy że średnio ze 2 lata w tym pierwszy rok na doprowadzenie do stanu surowego a drugi na wykończenie wnętrza. Jak dla mnie chociaż taki typ jest najpopularniejszy to nie ma co się tyle męczyć bo to nie tylko czas ale też często dodatkowe pieniądze i nerwy. Sam mam solidny dom prefabrykowany z keramzytu który postawili mi w 4 miesiące. Natomiast zrobienie takiego domu wymaga specjalistycznych umiejętności od wykonawcy i nie każdy potrafi prawidłowo go wykonać (u mnie sprawdziła się firma Atrakcyjne Domy). Jeszcze w miarę szybko można mieć też z bali. |
| |
offline mario8 inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: drodo praktykant |
czas budowy zależy od tego jak budujesz - czy sam czy z ekipą, a jak z ekipą, to kto jej pilnuje żeby było robione cały czas :) My zaryzykowaliśmy np i wzięliśmy wykonawce, żeby się w ogole nie przejmować budową no i stan deweloperski mieliśmy gdzieś po ok 8 miesiącach. A budowała nam firma Mytkowski |
| |
Gość: budowlaniec77 praktykant |
To zależy od wielu czynników jak długo trwa budowa - ja zawszę wynajmuję tą ekipę http://www.janer-bud.pl/ i z reguły idzie to szybko i sprawnie. |
| |
offline Rommark.pl majster
|
W zasadzie nie da się określić jak długo będzie trwała
budowa domu, bo to zależy od wielu czynników, w tym
budżetu oraz tego czy prace wykonujemy sami czy też
zdajemy się na firmę budowlaną. Grunt aby w efekcie dom
wybudowany był solidnie, na lata. |
| |
offline madejski fachowiec
|
|