jak długo trwa budowa domu?...

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 45 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

13 lutego 2018, 11:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Dużo zależy od tego czy buduje ekipa i jaka, czy może budujemy sami, ewentualnie kupujemy mieszkanie od dewelopera. Polecam poczytać tutaj http://dogged.pl/co-to-znaczy-stan-dewelopers ki artykuł dotyczy kwestii czym jest stan deweloperski, to nie wykończone mieszkanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lutego 2018, 19:58

Własnie, duuuzo zalezy od ekipy :) Dlatego trzeba ją dobrze i rozważnie wybrąć. Ja sie zdecydowałem na http://arwitluzino.com/ , kompleksowo zajmują się robotami ziemnymi. Polecił mi ich kumpel, ktory juz wczesniej z nimi współpracowął. Także łap ich, albo podpytaj znajomych czy mają kogoś sprawdzonego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 marca 2018, 12:44

Nie nastawiałbym się na krótki okres czasu, bardziej chodzi o to aby dom był wytrzymały i miał solidne fundamenty, a także spełniał nasze wymagania. To podstawowa kwestia.

PracownicyBudowlani.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2018, 12:06

Jeżeli szukasz firmy, która zajmuję się usługami geologicznymi to warto zapoznać się z tą firmą www.geoxx.pl. My korzystaliśmy z ich usług kiedy kupowaliśmy działkę. Warto skorzystać z ich usług bo robia wszystko kompleksowo i dokładnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2018, 13:09

My wybudowaliśmy się w rok i już po roku mieszkaliśmy w nowym domu. Nie wiem jakim cudem ktoś pisze wyżej że budowa trwa 2-4 lat. Jeśli ma się pieniądze to postawienie domu to tylko kilka tygodni i dom stoi. Zresztą zerknij sobie na blog [url]https://www.mgprojekt.com.pl/blog/ Masz tutaj harmonogram budowy domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 kwietnia 2018, 09:00

Czas trwania budowy domu, zależy głównie od technologii jakie zastosujesz, ale jakby nie patrzeć w największym stopniu zależy to od ekipy budowlanej. W dzisiejszych czasach ogrom dostępnych technologii i rozwiązań w budownictwie, może człowieka zdezorientować. W 2016 roku sam byłem w trakcie budowy domu, przez co musiałem być na bieżąco z najnowszymi trendami w budownictwie.
Jednym z elementów domu, na którym moim zdaniem jesteś w stanie zaoszczędzić sporo czasu, jest komin. Znajomy polecił mi, abym zamiast zwykłego komina murowanego zastosował system kominowy http://www.systemykominowe.pl/systemy-kominow e/komin-gaz-turbo.html i muszę powiedzieć, że to był świetny pomysł. Montaż całego systemu był błyskawiczny, a do tego nie zmniejszyła się powierzchnia mieszkaniowa, jak to jest w przypadku komina murowanego. Taki system posiada wszelkie niezbędne certyfikaty, przez co mam gwarancję jakości i niezawodności.
Bez problemu współpracuje z piecem kondensacyjnym. Jeżeli planujesz wybudować dom z najlepszych materiałów i ze sprawdzonych rozwiązań, to koniecznie musisz sprawdzić ofertę systemów kominowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2018, 09:45

To zależy od ekipy budowlanej, pieniędzy i od maszyn jakimi dysponujemy. Jedni wybudują się nawet do roku czasu a u innych budowa może trwa nawet do 10 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 września 2018, 14:59

Ciężko mi coś doradzić w tej materii. Raczej nie będę w stanie pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 września 2018, 13:24

To zależy, zmiennych jest wiele: od pogody jaka będzie dominowała po głównego wykonawcę projektu naszego domu, poza tym ważne są także fundusze- im więcej jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel tym szybciej postawisz dom.

Ten post był edytowany przez Dip-Stal.pl dnia: 11 września 2018, 15:04
Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2019, 20:27

Nie ma tutaj uniwersalnego czasu. Budowa domu od podstaw to skomplikowana i wymagająca wiele pracy sprawa. Jest tu wiele zmiennych, które wpływają na czas ukończenia budowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 45 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Minikoparka - jaka? Liczba postów: 37 Grupa: Technologie... Bierz chłopieeeeee, bo zdrowia nie kupisz. Ja dźwigałem płyty chodnikowe (oczywiście myślałem że jestem nieśmiertelny) ale teraz plecki bolą. Koparką wykopiesz,...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 344 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 141

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >