Stron: 45 ▾ ◂◂ ◂ 10 11 12 13 14 ▸ ▸▸
offline Glovex.pl praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline mackownacki doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline lawiana inżynier
|
Osobiście uważam, że wprowadzenie się po roku od rozpoczęcia budowy, to nie jest wcale termin z kosmosu. Jeżeli posiadasz odpowiednie środki oraz ekipę, a także materiały, to nic nie stoi na przeszkodzie (może poza pogodą) co mogłoby spowolnić prace. Możesz także przemyśleć kwestię materiałów które kupujesz, bo niektóre mogą znacznie przyśpieszyć cały proces. Tak np. może być w przypadku komina. Zwykły murowany zabiera sporo czasu, dlatego polecam ci montaż systemu kominowego jak np. http://www.systemykominowe.pl/systemy-kominow e/komin-gaz-turbo.html który montuje się niezwykle szybko, zajmuje on bardzo mało miejsca, a przede wszystkim jest niezwykle wydajny. |
| |
offline kej_say fachowiec
|
U mnie budowa domu trwała jakieś osiem miesięcy, dość szybko udało nam się uwinąć więc byłem zadowolony. Mogę wam polecić firmę w której kupowałem sprzęt budowlany, rusztowania i szalunki - https://serwisbudowy.pl/. Są naprawdę solidni, dostarczyli wszystko na czas, jakość była dobra. No i co ważne ceny mają atrakcyjne, konkurencja miała drożej i był to sprzęt gorszej jakości. Także warto ich wybrać, bez wątpienia. |
| |
Gość: cigano praktykant |
Budowa do stanu SSZ może trwać od kilku do kilkunastu miesięcy. Nie ma się co spieszyć moim zdaniem, bo potem mogą się pojawić jakieś problemy z tym związane (pęknięcia ścian, osuwanie się gruntu, etc). W naszym przypadku SSZ robiliśmy przez 7 miesięcy. Technologia to płyta fundamentowa + ściany Porotherm 25 Dryfix + dachówka ceramiczna. Ściany działowe też ceramiczne. Plus tego materiału jest taki, że można stosować cienkie spoiny, przez co obniża się ilość wilgoci w ścianie. Tak naprawdę przy zaprawie suchej Dryfix wilgoci nie ma w ogóle... Taką ścianę można też obciążać po 24h od wymurowania, także realnie nie trzeba robić żadnych przerw technologicznych. |
| |
Reklamy Google | |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Niektóre procesy muszą potrwać, na pewno trzeba poczekać i pozwolić na odparowanie wilgoci z zapraw i klejów, prawidłowo dom powinien być „wysezonowany” przed kolejnym etapem, jakim jest ocieplenie budynku. Ten etap można również przyspieszyć, stosując np. płyty grafitowe EPS o rozmiarach większych niż standardowo, jak Knauf Therm ETIXX. Dzięki metodzie formowania ciśnieniowego materiał nie wymaga ponadto uszorstnienia, co znacznie przyspiesza jego montaż. Więcej szczegółów można znaleźć tutaj |
| |
offline Sylwiap1 majster
|
Instalacje alarmowe i systemy monitoringu ABAKS SYSTEM to
najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i
napadem. |
| |
offline oe_foveotech kierownik
|
Szanowni Państwo, |
| |
offline pozytywka fachowiec
|
|
| |
offline joanna6 fachowiec
|
Warto wiedzieć, że na rynku dostępne są także kłódki na jeden klucz: https://www.systemkluczowy.pl/pl/c/KLODKI-na- jeden-klucz/17 . Koniecznie o nich poczytajcie. W smart domu na pewno się przydadzą. |
|
Stron: 45 ▾ ◂◂ ◂ 10 11 12 13 14 ▸ ▸▸