jak ocieplić mieszkanie ocieplając wewnątrz

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

16 maja 2010, 17:49

Zgadzam sie: good 0 bad

potrzebuje ocieplić mieszkanie lecz nie mogę zastosować ocieplenia na zewnątrz. czy można ocieplić od środka?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2010, 11:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Tak mozna ocieplic mieszkanie od wewnątrz a co najważniejsze wbrew obawom nie spowoduje to zmniejszenia powieszchni mieszkania. Polecam do tego tapety ocieplajace Sarpoor. Są dość fajnie wykonane bo z pianki polistyrenowej EPS."Tapetę wystarczy po prostu przykleić do ściany za pomocą przeznaczonego do tego kleju najlepiej tej samej firmy (np. Saarpor Decosa). Klej nanosimy szpachlą na czystą i suchą powierzchnię ściany. Tapetę przyklejamy rozwijając rolkę od góry i dobrze dociskając. Po przyklejeniu wyrównujemy powierzchnię przy pomocy gumowego wałka. Po około 48 godzinach, kiedy klej wyschnie, wyrównujemy fugi masą szpachlową. Ściana jest gotowa do dalszej obróbki."
Podam Ci link gdzie będzie więcej szczegółów: http://www.budnet.pl/Jak_szybko_i_efektywnie_ocieplic_mieszk anie_od_wewnatrz_Tapety_ociepla,aktualnosci_budowlane,i=1003 7.html

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 340 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 166

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >