jak odpowietrzyć stary grzejnik?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

15 marca 2010, 12:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Najprawdopodobniej zapowietrzył mi się grzejnik bo nierównomiernie daje ciepło i słychać jak woda w nim się przelewa. Trochę mnie to dziwi bo podobno grzejniki w najniżej położonych mieszkaniach w wysokich blokach nie mają prawa się zapowietrzyć. W każdym bądź razie czy grzejnik żeliwny można odpowietrzyć samemu (jeśli tak to jak) czy może lepiej wezwać kogoś ze spółdzielni bo sprawa nie jest taka prosta?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 marca 2010, 21:30

Myślę, że spokojnie możesz zadzwonić do spółdzielni, niech wyślą hydraulika. Nie powinni za to wziąć kaski ale lepiej zapytaj wcześniej. W sumie rzeczywiście dziwne bo tak jak piszesz - "niskie" grzejniki się raczej nie zapowietrzają.
Samodzielne odpowietrzenie to po prostu delikatne odkręcenie odpowietrznika do czasu "siknięcia" wody i ponowne zakręcenie. Jeśli go nie ma, trzeba "popuścić" na śrubunku i podstawić miskę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2010, 13:05

Nie wiem jak stare jest to mieszkanie i czy często w tym bloku grzejniki się zapowietrzają, ale jeśli tak to pomyśl nad zakupem nowego zaworu. U mnie w domu mającym 30 lat podczas odpowietrzania zerwał się zawór i było niewesoło. Wybierz najlepiej kurek kulowyjest to wygodne i będzie na lata.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
  • Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 240

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >