jak opłacalność pompy ciepła?

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

26 października 2022, 12:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Kto mi wyjaśni czy faktywnie przy zamrożeniu tych cen prądu i zmianie prawa fotowoltaika nadal się opłaca?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2022, 10:02

Po gigantycznych podwyżkach cen prądu, które nas czekają po przekroczeniu limitu – od 40% do 60% w zależności od tego jak daleko rachunki znajdą się poza limitem to zdecydowanie fotowoltaika wraca do łask. Sam mam ją od 1,5 roku i powiem że warto. Takie urządzenie daje komfort psychiczny i bezpieczeństwo. Wiem też że trzeba inwestować w energie odnawialna dlatego planuję montaż pompy ciepła. Wracam z tym tematem do firmy która wykonała mi instalację to Synergio. Polecam szczególnie, ze właśnie uruchomili kalkulator ciepła i tam możesz policzyć ile zapłacisz za ogrzewanie samą pompą ciepła lub pompą podpiętą do fotowoltaiki – tutaj ten kalkulator www.synergio.pl. Dla mnie przejścia z węgla na oze będzie ogromna zmianą. Mam nadzieję, ze pod koniec listopada będzie już działać

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 listopada 2022, 07:46

Jeżeli zastanawiacie się ile będzie Was kosztować montaż pompy ciepła to zachęcam do przeczytania artykułu https://czystyklimat.pl/blog/19_pompa-ciepla- koszty-instalacji.html. Tam jest wszystko fajnie napisane :)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lutego 2023, 14:36

Słyszałam że warto zakładać pompy ciepła razem z fotowoltaiką i taką ofertę ma między innymi ta https://www.polenergia-pv.pl[url] firma zajmująca się montażem innowacyjnych paneli alva solar

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2023, 14:28

Pompy ciepła i fotowoltaika to dobre połączenie, mimo że niektórzy się go obawiają po zmianie systemu rozliczeń. To sposób na najbardziej ekologiczne i ekonomiczne ogrzewanie.
Zachęcam do złożenia u nas zapytania ofertowego zarówno na pompy ciepła jak i fotowoltaikę.
https://www.viessmann.pl/pl/uslugi/zapytanie-ofertowe.html Nasi specjaliści przygotowują indywidualną wycenę dostosowując ją do potrzeb budynku oraz inwestora. To nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje! Zapraszam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lutego 2023, 12:31

Nie ukrywam, że mocno zainteresowała mnie taka propozycja, jak ogrzewanie klimatyzatorem w zimie, ponieważ ogrzewanie klimatyzacją oraz pompami ciepła staje się nie tylko najtańszym ale i najbardziej stabilnym źródłem ciepła w polskich domach, o czym mówi strona https://doradcyenergetyczni.com.pl/pompy-ciep la/ogrzewanie-klimatyzatorem/ .

Zgłoś | Cytuj | Link

5 marca 2023, 17:22

Oczywiście wszystko to co piszecie jest prawdą, ale jeżeli już decydujemy się na tak drogie urządzenie to raczej każdemu zależy na najlepszej produkcji. W sumie ja rozważałem pompę Kaisai lecz dziś już wiem, że jakoś chińska produkcja do mnie za bardzo nie przemawia.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2023, 11:47

Słyszałam, że pompa ciepła jest opłacalna tylko przy energii odnawialnej.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2023, 12:49

Jak wygląda opłacalność gruntownej pompy ciepła możecie sprawdzić w informacjach na stronie https://odwierty.net/pompy-ciepla-kartuzy/ . Jednocześnie poznacie też sposoby montażu takiej pompy, jak i inne szczegółowe informacje, które mogą przybliżyć Was do decyzji na temat pomp ciepła. Wspomniana firma w swojej ofercie posiada m.in. montaż takich pomp w Kartuzach i okolicach.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2023, 14:52

Wydaje mi się, że chyba nie trzeba specjalnie przekonywać wielu osób do opłacalności pomp ciepła, bo okazuje się, że takie pompy ciepła są już dość mocno rozsławione. Jakie pompy ciepła wejherowo wybierać? Co wpływa na dobór pompy ciepła do mojego domu? Sprawdzam obecnie te wszystkie informacje, bo pompy ciepła zaczęły mnie mocno interesować, jeśli mają dać odpowiednią oszczędność.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 330 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19419 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 482

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >