offline Poncjusz majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Maciej34 inżynier
|
Moim zdaniem temat wart odświeżenia bo takie okna są bardzo funkcjonalne i coraz więcej osób okna przesuwne - tarasowe montuje. Jeżeli chodzi również o montaż takich okien to powinniśmy zlecić to sprawdzonej i fachowej firmie i ja taką firmę znam i jest to PENDRAGON https://www.pendragon.pl/okna/systemy-przesuw ne-hst/ z Zabrza . Warto wejść na stronę bo mają swoje oddziały w całej Polsce. |
Ten post był edytowany przez Maciej34 dnia: 24 stycznia 2022, 10:11 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: eryk_wlk praktykant |
Jedną z ważniejszych kwestii przy montowaniu okien przesuwnych jest poprawne zwymiarowanie otworu i zapewnienie prawidłowego odprowadzania wody w strefie progu, szczególnie jeśli ma to być niski próg. Dlatego warto wybrać doświadczoną firmę oferującą sprawdzone, systemowe rozwiązania, które pozostawiają niewielki margines błędu. Osobiście mogę polecić firmę Jezierski, która jest profesjonalnym producentem okien i drzwi w dobrze przemyślanych systemach Schüco z PVC-U. Przyjeżdżają na budowę, dokonują bezpłatnego pomiaru i produkują stolarkę idealnie dopasowaną do inwestycji. Można ponadto wybrać drzwi przesuwne z progiem zero milimetrów, który jest bardzo dobrze uszczelniony, a doświadczona ekipa montażowa szybko i profesjonalnie montuje całość. |
| |
offline jamajka fachowiec
|
Na samym montażu ja niestety się nie znam, ale dla mnie zdecydowanie najważniejszą kwestią było to aby przede wszystkim wybrać dobrej jakości okna na lata. Właśnie dlatego w takiej sytuacji zdecydowałem się na stolarkę okienną od https://inwestprofil.pl/krosno i teraz wiem, że wybrałem mądrze. |
| |
offline bartoszbelgrad majster
|
A na jakie systemy przesuwne się zdecydowałeś? Smart Slide, Hst czy PSK? Czytam wiele na ten temat https://debesto.com/pl/blog/porownanie-system ow-drzwi-przesuwnych-tarasowych-smart-slide-hst-i-psk/ i już sam nie wiem, które wybrać ... |
| |
Reklamy Google | |
Gość: wertti praktykant |
Takiego zadania lepiej nie realizować na własną rękę. Tutaj trzeba zadbać nie tylko o prawidłowy montaż, ale też o właściwe zabezpieczenie wszelkich miejsc, przez które może przenikać ciepło. Polecam kontakt z firmą Matplast z Nowej Rudy na Dolnym Śląsku – to sprawdzony producent okien, drzwi przesuwnych i wejściowych w sprawdzonych systemach PVC-U marki Schuco. Mają też bardzo fachową ekipę montażową, która doskonale zna zasady ciepłego montażu. |
|
jak się montuje okna przesuwne?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...