offline ![]() Angela praktykant
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Gość: dorians praktykant |
trzeba po prostu postawić na porządny sprzęt, na http://www.e-automatydobram.pl/ można zamówić automatykę do bram bardzo dobrych producentów, te produkty nie są awaryjne |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() jakobin_1983 praktykant
![]() |
Dużo zależy od tego jaki producent jest takiej bramy, czy podrzędny i tani czy taki z wyższej pólki, bo u mnie często się zdarzało przy poprzedniej bramie, że mechanizm przy większych mrozach bardzo szwankował i się zacinał, więc wymieniłem bramę na lepszą i teraz już nie mam problemów. |
| |
offline ![]() joannaL praktykant
![]() |
U nas w domu była wymiana siłownika z chińszczyzny na deimos700, on jest do bram przesuwnych. Sporo jeździmy, więc siłownik musi robić sporo cykli dziennie (ten może chyba 60). Co do zimy to przeważnie gorsze siłowniki zamarzają. Ten może mieć wbidowaną grzałkę rezystancyjną, która zapobiega zamarzaniu. Trzecia sprawa to oczywiście dobór siłownika do wagi i rozmiaru bramy :) |
| |
offline ![]() Dolny89 inżynier
![]() |
Odnawiam temat. Szukam dobrej automatyki do bram. Mam bramę zwykłą i potrzebuję do niego dobrego napędu. Mam na oku jedną firmę - http://bedo.pl/automatyka-bram.htm ale nigdzie nie mogę znaleźć o nich opinii. |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Konstruktor12 praktykant
![]() |
|
| |
![]() Gość: kasztan67 praktykant |
hej, |
| |
offline ![]() Alutech-Doors.pl doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() KrzysiekS fachowiec
![]() |
|
| |
offline ![]() Sylwiap1 majster
![]() |
Instalacje alarmowe i systemy monitoringu ABAKS SYSTEM to
najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i
napadem. |
|
jak się sprawują bramy automatyczne zimą?
«
Powrót do grupy: Inteligentny dom
Ostatnio na forum
- Jakie rodzaje klimatyzatorów preferujecie Liczba postów: 5 Grupa: Inteligentn... Użytkownik lisadupree napisał: Czy są jakieś szczególne wymagania dotyczące instalacji klimatyzatorów w biurach? Sprunki 1996 Powinieneś rozważyć oszczędzani...
- Szukam specjalistów od kompensacji mocy biernej Liczba postów: 5 Grupa: Inteligentn... Przygotowujemy się do odbioru nowego obiektu przemysłowego i projektant zaznaczył, że jednym z kluczowych elementów końcowych będzie wykonanie dokładnych pomiar...
- Ogrzewanie a pompa ciepła Liczba postów: 53 Grupa: Inteligentn... Pompy ciepła stają się coraz popularniejsze, bo pozwalają uniezależnić się od drożejących paliw kopalnych. Aiwa oferuje modele z ekologicznych czynników chłodni...
- Co myślicie? Liczba postów: 8 Grupa: Inteligentn... @Drift Boss Nie jestem pewien, ale słyszałem, że ostatnio staje się to coraz mniej opłacalne.
- Wideodomofon Liczba postów: 5 Grupa: Inteligentn... Użytkownik TomNow napisał: Cześć Stickman Hook wszystkim, co tam słychać? U mnie wszystko w porządku, a u Ciebie?