offline Angela praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: dorians praktykant |
trzeba po prostu postawić na porządny sprzęt, na http://www.e-automatydobram.pl/ można zamówić automatykę do bram bardzo dobrych producentów, te produkty nie są awaryjne |
| |
Reklamy Google | |
offline jakobin_1983 praktykant
|
Dużo zależy od tego jaki producent jest takiej bramy, czy podrzędny i tani czy taki z wyższej pólki, bo u mnie często się zdarzało przy poprzedniej bramie, że mechanizm przy większych mrozach bardzo szwankował i się zacinał, więc wymieniłem bramę na lepszą i teraz już nie mam problemów. |
| |
offline joannaL praktykant
|
U nas w domu była wymiana siłownika z chińszczyzny na deimos700, on jest do bram przesuwnych. Sporo jeździmy, więc siłownik musi robić sporo cykli dziennie (ten może chyba 60). Co do zimy to przeważnie gorsze siłowniki zamarzają. Ten może mieć wbidowaną grzałkę rezystancyjną, która zapobiega zamarzaniu. Trzecia sprawa to oczywiście dobór siłownika do wagi i rozmiaru bramy :) |
| |
offline Dolny89 inżynier
|
Odnawiam temat. Szukam dobrej automatyki do bram. Mam bramę zwykłą i potrzebuję do niego dobrego napędu. Mam na oku jedną firmę - http://bedo.pl/automatyka-bram.htm ale nigdzie nie mogę znaleźć o nich opinii. |
| |
Reklamy Google | |
offline Konstruktor12 praktykant
|
|
| |
Gość: kasztan67 praktykant |
hej, |
| |
offline Alutech-Doors.pl doświadczony
|
|
| |
offline KrzysiekS kierownik
|
|
| |
offline Sylwiap1 majster
|
Instalacje alarmowe i systemy monitoringu ABAKS SYSTEM to
najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i
napadem. |
|
jak się sprawują bramy automatyczne zimą?
«
Powrót do grupy: Inteligentny dom
Ostatnio na forum
- Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
- koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...
- Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 167 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
- moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 15 Grupa: Inteligentn... Warto zastanowić się nad zamontowaniem moskitier, szczególnie jeśli mieszkanie lub dom znajduje się w pobliżu terenów zielonych. Moskitiery dostępne w sklepie h...
- Projekt domu Liczba postów: 72 Grupa: Inteligentn... Myślę, że jednym z fajniejszych elementów inteligentnego domu jest oświetlenie.