jak sprawdzić jakość drzwi

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

17 września 2009, 11:38

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
możecie mi powiedzieć jak mam sprawdzić jakość drzwi, które zamierzam kupić do domu? szczerze to nie myślę, o drzwiach tych z "górnej półki" tylko trochę tańszych, nie zależy mi na marce ale na dość dobrej jakości. Chodzi mi o drzwi wewnętrzne. proszę o rady.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 października 2009, 22:21

Zgadzam sie: good 0 bad

nie da się sprawdzić nie znając się. Jakość oklein widać i czuć. Musisz ocenić to wzrokowo dotknąć, obejrzeć ranty a najważniejsze zapytać z czego te drzwi są zrobione. Przykładowo ja unikam firm takich jak DRE gdzie ramiak jest z płyty mdf czy okleina jest cienka i słaba ale tego nie zobaczysz bez wieloletniego doświadczenia. Ważna jest też grubość i rodzaj płyty z jakiej drzwi są zrobione. Dla mnie dobrą konstrukcje porządne okleiny i niewygórowane ceny ma Porta o konstrukcji można by tu wiele pisać jest dużo modeli i różne technologie. Wybierz się do jakiejś firmy która ma te dwie marki na wystawie i porównaj jeśli masz trochę wrażliwsze oko różnica da się zauważyć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 344

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >