jak to zrobić ???

« Powrót do grupy: Robimy fundament

6 czerwca 2009, 19:04

Zgadzam sie: good 0 bad

witam wszystkich
mam pytanie odnośnie izolacji pionowej fundamentów:
na ławie fundamentowej fachowcy położyli mi papę zgrzewaną na lepik na gorąco-na to poszły bloczki, jednak papa ta wystaje jakieś 10 cm na zewnątrz i stąd moje pytanie czy mogę przykleić styropian do bloczka do samego dołu do papy czy podnieść go o parę centymetrów do góry - a może tą końcówkę papy po prostu odciąć tak aby styropian leżał na samej ławie
z góry dzięki za jakieś podpowiedzi

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 czerwca 2009, 15:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Zostaw papę, niczemu nie przeszkadza. Papa między ławą fundamentową a ścianą fundamentową służy jako izolacja pozioma i zabezpiecza przed podciąganiem kapilarnym wody przez ścianę fundamentową. Przed przyklejaniem styropianu do ściany fundamentowej musisz zaizolować ścianę. Musisz też zwrócić uwagę żeby środek do izolacji ściany nie powodował niszczenia styropianu. Można na przykład zastosować jakiś rodzaj dyspersji wodnej ale niekoniecznie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 36 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 29 Grupa: Robimy fund... Przy mokrym podłożu niestety, ale trzeba uważać na wykonanie odpowiednich fundamentów.
  • szalunki Liczba postów: 31 Grupa: Robimy fund... Czy możecie polecić firmę z wieloletnim doświadczeniem, która oferuje bębny tekturowe? Ważna jest dla mnie wysoka jakość produktów w atrakcyjnej cenie. Jak na r...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 119 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • Bloczki betonowe Liczba postów: 80 Grupa: Robimy fund... Zabierając się za poszukiwania wysokiej jakości materiałów ogrodowych, w tym również jeśli interesują Cię bloczki to możesz sprawdzić ofertę producenta Leier ht...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19676 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 141

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >