jak wyciszyć ścianę?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

17 czerwca 2009, 16:21

Zgadzam sie: good 0 bad

witam, mam takie pytanie jak najlepiej mogę wyciszyć ścianę w domu bliźniaczym? dopiero co się przeprowadziliśmy i okazało się, że mamy strasznie głośnych sąsiadów, a u nas jest małe dziecko. Powiedzcie mi jakich materiałów najlepiej użyć i czy duży problem jest żeby wyciszyć tą ścianę?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 czerwca 2009, 00:28

Jest kilka sposobów, m.in.:
1. naklejenia korka
2. naklejenie styropianu, wtopienie siatki i naciągnięciu tynku
3. ustawienie konstrukcji dla jednostronnie obłożonej ścianki wraz z wełną wygłuszającą.

Materiały zależnie od wyboru.
Osobiście proponowałbym pkt. 3. Materiały to profile U i C, taśma wygłuszająca, kołki szybkiego montażu lub rozporowe/zależnie od ścian/, wełna wygłuszająca Rockwool, płyty K/G, wkręty, fizelina, gips do połączeń płyt, gips na gładzie, papier ścierny, akryl ściany/sufity, grunt i farba ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2009, 17:31

Mam podobny problem i zatsnawiam się nad postawieniem dodatkowej ścianki z akustycznej Silki o symbolu E18. Czytałem o niej tutaj:
http://www.media.xella.pl/pr/119170/nowa-silka-e18a-w-zgodzi e-z-wymogami-izolacyjnosci-akustycznej-i-cieplnej-dla-scian- wewnetrznych-w-budownictwie-wielorodzinnym
Co o tym pomyśle myślicie?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2009, 23:53

Wygląda nieźle. Link to reklamówka, produkt jest świeży, sam jeszcze nie stosowałem więc trudno powiedzieć..

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2013, 14:19

Tu znajdziesz sposoby na izolację akustyczną ściany http://muratordom.pl/budowa/izolacje/czym-wyciszac-izolacja- akustyczna-w-istniejacym-domu,18_11576.html

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 stycznia 2014, 11:41

Dorzucić można jeszcze do tego http://www.mgprojekt.com.pl/blog/bledy-na-bud owie-sciany-stropy-schody/#axzz2phjcs2kO bardzo fajnie napisany artykuł przez MGProjekt, który na pewno pomoże uniknąć wielu błędów popełnianych przy stawianiu nie tylko ścian, ale też stropów. Warto się zapoznać.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2014, 11:24

Podobno korkowe tablice super wyciszają ściany.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2014, 22:04

Korek jest najprostszym i raczej skutecznym rozwiązaniem, jest teraz jeszcze trochę tańszy niż jakieś kilka lat temu, więc wyłożenie nim całej ściany jest łatwiejsze niż kiedyś.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2014, 20:39

można też wełną wyłożyć ściany.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2014, 20:39

można też wełną wyłożyć ściany.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19419 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 379

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >