jak wykonać hydroizolację i ocieplenie fundamentu

« Powrót do grupy: Robimy fundament

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

18 maja 2009, 12:59

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
chciałem w podpiwniczonym budynku wykonać hydroizolację a także ocieplić fundament, gdyż zaczyna się pojawiać wilgoć.
jak się do tego zabrać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2009, 03:31

To jest dużo do opowiadania...poczytaj sobie choćby tu: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/izolacje/masy_-ktor e-chronia-fundament,6334_3903.htm

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 października 2009, 18:25

Zobacz na rysunkach technicznych
http://www.archispace.pl/node/24924

JC

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2010, 00:52

Użytkownik nike napisał: witam,
chciałem w podpiwniczonym budynku wykonać hydroizolację a także ocieplić fundament, gdyż zaczyna się pojawiać wilgoć.
jak się do tego zabrać?

Może wyda się to głupie, ale obkop budynek i połóż drenarz (min. na poziomie posadzki piwnicy), styropian z folią. Styropian 0,5-1m poniżej gruntu.
Drenaż zrobi robotę, ocieplenie mogą zniszczyć gryzonie.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 16:41

Użytkownik Dariusz_JM napisał: Użytkownik nike napisał: witam,
jak się do tego zabrać?

Może wyda się to głupie, ale obkop budynek i połóż drenarz (min. na poziomie posadzki piwnicy), styropian z folią. Styropian 0,5-1m poniżej gruntu.

Bardzo głupie i wręcz karygodne są takie porady!
Jak się nie ma zielonego pojęcia, to się nie zabiera głosu, bo o tragedię łatwo.
Właśnie niedawno była informacja w TV o zabitym właścicielu co takie prace sobie wykonywał. Odkopał fundament i tam został na zawsze!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 22:52

Użytkownik JBZ napisał: Użytkownik Dariusz_JM napisał: Użytkownik nike napisał: witam,
jak się do tego zabrać?

Bardzo głupie i wręcz karygodne są takie porady!
Jak się nie ma zielonego pojęcia, to się nie zabiera głosu, bo o tragedię łatwo.
Właśnie niedawno była informacja w TV o zabitym właścicielu co takie prace sobie wykonywał. Odkopał fundament i tam został na zawsze!

CZŁOWIEKU!
Nie napisałem "PODKOP" tylko "OBKOP".
Z tego co wiem, posadzka w piwnicy znajduje się nieco powyżej fundamentów i to wystarczy, żeby z poziomu posadzki usunąć wilgoć...

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 23:13

mozna i glebiej kopac, tylko trzeba pamietac o zabezpieczeniu specjalnymi rozporami i plytami, zeby sie nie zawalilo

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 23:30

Użytkownik Radex napisał: mozna i glebiej kopac, tylko trzeba pamietac o zabezpieczeniu specjalnymi rozporami i plytami, zeby sie nie zawalilo

Z tym głębiej to już faktycznie ostrożnie, ale ten JBZBZ, to przegina! Jest na wszystkich topicach i wtłacza makulaturę.

Panie JBZBZBZBZB, ja NIE SZUKAM KLIENTÓW BO ONI SZUKAJĄ MNIE.

O BETONIE W4, W6, W8, TO PAN W OGÓLE SŁYSZAŁ!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2010, 03:58

Na czym polega obkopanie fundamentu?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2010, 10:15

Użytkownik JBZ napisał: Na czym polega obkopanie fundamentu?

...na odsłonięciu ścian fundamentowych (z zewnątrz) do poziomu góry fundamentu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• izolacja fundamentow Liczba postów: 95 Grupa: Robimy fund... If the demands of online classes are overwhelming and time seems to slip away, consider the option: "take my online algebra class for me." The modern educationa...
  • Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 24 Grupa: Robimy fund... Dziś do Niemiec wyjeżdżą również specjaliści np. z branży IT, dziś rynek pracownika sięga również dalej niż tylko do granicy. Rekrutacja specjalistów IT to jedn...
  • Akcesoria spawalnicze Liczba postów: 5 Grupa: Robimy fund... Hej! Szukam sklepu online, gdzie mogę kupić wiertarki akumulatorowe https://wkretarka.com.pl/97-wiertarki-ak umulatorowe/. Potrzebuję narzędzia, które będzie wyd...
  • Piwnica przy istniejącym domu Liczba postów: 7 Grupa: Robimy fund... Często zdarza się tak, że niestety nie mamy możliwości posiadania piwnicy ani również żadnej komórki lokatorskiej. Właśnie dlatego ja chciałbym każdemu zaprosić...
  • wykop pod fundamenty Liczba postów: 86 Grupa: Robimy fund... Stoję przed pilnym wyzwaniem, muszę szybko wynająć koparki do przygotowania terenu pod budowę. Znalazłem firmę https://reminstal.eu która oferuje takie usługi,....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 282

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >