No to niestety trochę Cie oszukali. Bo nie wiem na podstawie czego porównywali, ale na pewno nie dachówki, ponieważ to ona najlepiej trzyma ciepło oraz dachówki betonowe Braas wyciszają dźwięki zewnętrzne o ok. 7 decybeli lepiej niż ceramika ! To jaka to musi być różnica przy blasze.
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 8 9 10 11 12 ▸
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Może względem innej blachy, bo niestety nie ma mozliwości aby udało im się wygrać z dachówką. Chcesz mieć pokrycie, które idealnie będzie odbijało promieniowanie słoneczne ? Wybierz Tegalit Protegon, który odbija nawet do 300% więcej, niż w przypadku zwykłych dachówek :) |
| |
Reklamy Google | |
Gość: gernad4 praktykant |
u nas jest blachodachówka ceglasta z Max system. Mam nadzieje, że będzie solidna. Jeśli szukacie dobrych pokryć dachowych to w hurtowni budowlanej Kom&Bud kolo Bydgoszczy mają niezły wybór. Ta firma jak coś zajmuje się też naprawami dachów, maja bardzo doświadczonych dekarzy. |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Gość: Pontycja praktykant |
Ja ostatnio bawiłam się na stronie http://www.budmax-metal.com.pl/blachodachowka
.html taką fajnym symulatorem blachy na dachu,
orynnowania itd - jest domek, wybierasz z oferty
blachodachówkę czy inne pokrycie, kolor, typ i nanosi się
to na dom i widać jak będzie wyglądać. |
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Ale każdy dom jest inny, więc niestety aż tak nie da się dopasować :) Poza tym pomysł fajny, tylko jednak trwałośc blachy już nie daje rady tak jak dachówka. Przy średniej trwałości wypada często 2-3 razy gorzej. A pracy trzeba przy niej włożyć na prawdę duzo. Jak dekarz przy zdejmowaniu arkuszy poszoruje o drugi to już kwestia kilku lat i korozji. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Gość: boby531 praktykant |
Jeżeli chodzi o montaż takiej blachy na dachu to bardzo polecam wkręty samowiercące. Ja kupuję je zawsze w firmie WENO https://weno.net.pl/. Można sobie zobaczyć na stronie w katalogu mają duży wybór i przystępne ceny. |
| |
offline andrzej89 fachowiec
|
No to może warto zastanowić się w przypadku dachu nad wyborem porządnej dachówki ceramicznej, jak Turmalin Braas, który moim zdaniem zdecydowanie zasługuje na wyróżnienie ze względu na jakość wykonania, barwienie w masie oraz co ważne objęta jest 30 letnią gwarancją, a do tego można u nich znaleźć również inne potrzebne akcesoria dachowe oraz listę certyfikowanych dekarzy, którzy doskonale znają się na ich materiałach. |
| |
offline Carl McCoy doświadczony
|
Bardzo ciekawe są blachodachówki modułowe Scandinavia od Bratex, to fajne połączenie klasycznej blachodachówki i najnowszych osiągnięć z zakresu tematyki modułowej, ich zalety to m.in. zagłębione punkty montażowe, dwusegmentowa kieszeń kompensacyjna czy wentylacja zakładów poprzecznych. My właśnie na tą blachodachówkę się zdecydowaliśmy i jesteśmy w pełni zadowoleni z wyboru, jest solidna i wytrzymała, dobrze wygląda. I tu przydać wam może się namiar na hurtownię dekarską to Pimar z Poznania https://www.pimar.pl/kontakt my tam właśnie kupiliśmy blachodachówkę i nie przepłaciliśmy. |
|
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 8 9 10 11 12 ▸