witam,zajmuję się remontami i wykończeniami od wielu lat. Robiłem wiele łazienek,jednak teraz mam do zrobienia całą łazienkę w gresie. Z otworami w glazurze nie było żadnego problemu,jednak teraz nie wiem jakiej otwornicy użyc do twardego gresu? Proszę o radę(do betonu czy inna). Z góry dzięki,pozdrawiam kolegów po fachu
offline profes praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline dobryremont majster
|
Do wykonywania otworów w gresie są specjalne koronki diamentowe. Ostatnio widziałem w Castoramie jakąś chińszczyznę za nieduże pieniądze ale nie polecałbym. Ja osobiście używam od wielu lat z powodzeniem profesjonalnych koronek firmy RUBI. Kilka lat temu zapłaciłem za cały zestaw w walizce 2500 zł. Zestaw nazywa się Foragres. W skład zestawu wchodzi specjalna prowadnica do wiertarki oraz koronki o średnicach 20/28/35/50/65/75/100 i 120. Średni czas wykonania otworu w gresie nie przekracza 1 minuty. Używam też innych narzędzi RUBI do obróbki glazury i mimo wysokich cen uważam, że się opłaca. Narzędzia są naprawdę nie do zdarcia. |
| |
Reklamy Google | |
offline profes praktykant
|
|
| |
Gość: luca24ff praktykant |
Od pewnego czasu korzystam tylko z otwornic Starrett. Zdecydowanie wyższa półka i to widać już podczas pracy. Elegancka, gładka powierzchnia cięcia, duża głębokość cięcia, trwałość. W niezłej cenie takie otwornice z trzpieniami można zamówić na stronie www.otwornice.com.pl. Jeszcze nie miałem u nich problemów z dostawą, zawsze produkt docierał zgodnie z umówionym terminem. |
| |
offline doityourself fachowiec
|
do gresu jest specjalna zobacz na https://otwornice.com.pl/ na pewno warto zainwestować w lepszą jakościowo bo gres też tani nie jest a jak go zniszczysz to klient pójdzie w koszta. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Retor praktykant |
|
| |
Gość: CharlesBoata praktykant |
|
| |
Gość: CharlesBoata praktykant |
|
| |
Gość: Danieldok praktykant |