jaka więźba dachowa?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

11 października 2015, 10:50

Zgadzam sie: good 0 bad

U mnie również nie działa, więc musiałeś coś źle wstawić

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2015, 14:14

Koniec końców stanęło, że jakie drewno jest najlepsze na więźbę dachową?? Świerk?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 listopada 2015, 18:27

Sosna, świerk to są raczej najlepsze drzewa na więźbe, ale warto ułożyć ją odpowiednio pod dachówkę, żeby jedynym wyjściem nie została blacha. Braas ma super ofertę nic tylko wybierać i cieszyć się trwałością oraz 30 letnia gwarancją.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2015, 17:49

Ja u siebie mam świerk. Przyznam że nie znam się na tym i wszystko co z dachem związane zleciłem polecanej firmie. Jedną z niewielu rzeczy jaką załatwiałem w hurtowni to zakup różnych połączeń ciesielskich. Cała fizyczną pracę wzięła na siebie ta polecana firma której nazwy niestety nie pamiętam. Natomiast pamiętam że była to najbardziej profesjonalna i dotrzymująca słowa firma.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2015, 19:09

A jakie pokrycie wybrałeś/ wybraliście. Bo skoro nowa więźba to spokojnie może nadawać się na dachówkę, jeżeli jest odpowiednio rozstawiona. Robienie jej pod lekkie pokrycia jest bezsensowna i może jedynie w przyszłości przynosić problemy. Ja polecałbym wam zobaczyć ofertę Braas. Mają zdecydowanie największy wybó 8 modeli ceramiki i aż 7 modeli dachówek betonowych w tym coraz więcej wykonywanych w technologi CISAR :)

Ten post był edytowany przez Eldon32 dnia: 4 stycznia 2016, 10:44
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2015, 15:04

Śniegu nie ma i na razie się ie zapowiada, więc prace dekarskie spokojnie mozna dokączyć. Polecam sprawdzić holenderki (Achat 10V) i holenderki płaskie (Rubin 9V, Rubin 11V i Rubin 13V) czy marsylki (Granat 11V, Granat 13V) + pozostałe dachówki Braas

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2015, 16:53

ja kupiłem porządną wieźbę dachową w dobrej cenie od firmy Ardi http://ardi.com.pl/. To jest już bardzo stara firma, która zajmuje się sprzedażą różnych produktów z drewna. Warto się ich poradzic, bo mają spory wybór i chętnie doradzają.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2015, 09:28

Właśnie ale jak pisze dobrze jest dopytac o najlepsze rozmieszczenie krokwi pod dachówkę. Bo oczywiste jest, że najlepiej wybrać najtrwalsze pokrycie, które cechuje się estetycznym wygladem, łatwościa montazu i dopasowaniem do krokwi jak np. ( Achat 10V), czy barwieniem w masie dachówek w Braas, co zapewnia duże zmniejszenie utraty koloru.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 grudnia 2015, 14:43

Słsyzałem o Achat 10V na prawdę fajna pozycja, ale jednak z żonką postawiliśmy na dachówkę zakładkową holenderke płaską, czyli Rubin 13V. Jestem z niej mega zadowolony, oczywiście dodatkowo angobowana i z gwarancją na 30 lat pomimmo promocji :)

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lutego 2016, 12:09

Również bardzo fajnie wybrałeś, a Rubin 13V w jakim kolorze zagościł na Twoim dachu i czy u Braas brałeś tylko dachówkę, czy tez inne elementy wykończenia dachu ?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 191

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >