jaką blachę na dach wybrać

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

6 lipca 2015, 11:57

Zgadzam sie: good 0 bad

Odpowiedź nie jest jednoznaczna, bo dużo zależy od potrzeb. Ja generalnie zalecam blachy ocynkowane. Coś takiego jak tutaj: http://www.euromixstal.pl/stal-czarna/blachy/ ocynkowane Są według mnie najlepsze;) Ale mnie ma na to reguły... Najlepiej zasięgnąć rady specjalistycznej firmy, bo naprawa dachu wiąże się z dużymi kosztami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2015, 11:23

No jak blachy to chyba tylko ocynkowane, ale on już są drogie jak na blachy, a za podobną cenę można dostać dachówkę cementową, teraz może nawet w tej samej cenie, bo braas zrobił promocje na dachówki czarne i można zaoszczędzić nawet 15% .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2015, 17:50

Ja nie moge znaleźć tam cennika, ale zgadzam się z Ottenjeden, że jednak przy tej promocji Modny kolor 2015 można trafić na dachówkę cementową w bardzo niskiej cenie, więc przy blasze wyjdzie bardzo podobnie. Dodatkowo mogę wspomniec, że nie tylko czarne dachówki są na obniżce ale również pozostałe dachówki w graficie lub wielu inny kolorach również i tam wacha się ona od 6 do 12% :)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lipca 2015, 11:29

No skoro promocja jest na 15% to wystarczy cenę dachówki pomnożyć razy 0,85 i będziemy mieli cenę dachówki na promocji.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2015, 13:28

:D Ottenjeden, to już wyższa matematyka, hehe :D

Mnie się udało trafić też na fajną promocję, ale ceramiki. Pojechałem do takich dużych składów dachowych w Warszawie z zamiarem zakupienia blachy, a tu proszę - oferta na portugalkę. No i kilkadziesiąt lat gwarancji. Można było się zdecydować, bo budowę miałem jeszcze na takim wcześniejszym etapie... :) No a teraz gra i bucy, nie żałuję.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2015, 11:16

Jeśli chodzi o dachy to trzeba pamiętać o kontroli kominiarzy to bardzo ważne, szczególnie przed okresem grzewczym. W Warszawie mogę zdecydowanie polecić tę http://www.kominiarze-warszawa.pl/ firmę naprawdę znają się na rzeczy, są solidni i ceny mają przystępne.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2015, 22:00

Gawron a ile dokładnie lat na gwarancje masz ? Bo w Braas mam 30 lat na swoją betonową Tegalit Protegon i co do jej zakresu nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lipca 2015, 23:53

Hmm ciekaw jestem jakiej firmy jest ta portugalka, bo chętnie bym sie zagłębił w gwarancję, bo bywają tam rożne haczyki, szczególnie jeżeli ta gwarancja jest jakaś wyjątkowo długa jak np. 50 lat.
Porek gwarancję masz dobrą, to prawda. Nie widziałem tam żadnych haczyków.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 sierpnia 2015, 07:29

jak robiłem dach to zamawiałem blachę u http://www.jak2002.pl/ Olsztyn, oferują oni produkty lepszych firm

Zgłoś | Cytuj | Link

11 sierpnia 2015, 16:49

Widziałem już tą stronę, jest bardzo fajnie zrobiona, bo po kliknięciu w firmę otwiera się strona danej firmy i mamy dostęp do pełnej oferty, a nie tak jak na innej stronie są poucinane oferty np. z braasa na tej innej stronie są tylko cementowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Blacharze jakości. Liczba postów: 14 Grupa: Robimy dach Blachy perforowane producenta Perfopol to innowacyjne podejście do konstrukcji i designu. Firma z ponad 25-letnim doświadczeniem oferuje produkty doskonałe do b...
  • jak uszczelnić dach Liczba postów: 14 Grupa: Robimy dach Pokrycia dachowe wykonane z łupka wytrzymują kilkadziesiąt, a nawet kilkaset lat. O popularności tego materiału może świadczyć fakt, że jest wykorzystywany nie....
  • Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 33 Grupa: Robimy dach blacha jest ok, nie ma przecieków. Moje scenariusze: 1. filia, wełna, folia, płyta 2. wełna, folia, płyta Wełna ma spełnić funkcje głównie wygłuszenia, ale i t...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 48 Grupa: Robimy dach Jeśli chodzi o koszty budowy, dach dwuspadowy jest zdecydowanie tańszy niż dach czterospadowy. Prosta konstrukcja więźby dachowej dwuspadowej oraz mniejsze zuży...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 31 Grupa: Robimy dach Od razu napiszę że ekspertem nie jestem, ale zauważyłem, że na forach deskowanie to jak amen w pacierzu. Natomiast na Podkarpaciu gdzie mieszkam nikt tego nie r...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 393

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >