jaką kosiarkę kupić

« Powrót do grupy: Pielęgnacja ogrodu

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

18 maja 2009, 13:46

Zgadzam sie: good 0 bad

cześć,
planuje zakup kosiarki do trawy ale zupełnie nie wiem jaką. macie jakieś sprawdzone firmy? dodam, że działka do koszenia jest dość duża.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 czerwca 2009, 15:46

Jeżeli masz dużą działkę to ja bym Ci proponował kosiarkę samojezdną OLEO-MAC APACHE 92
pojemność worka 300l,
zbiornik paliwa12l,
hydrostatyczny napęd,
poj. silnika 570 cm³
moc 20KM,

Kosiarka wyposażona jest w jedno ostrze z ruchomymi końcówkami, szerokość cięcia tj. 92 cm, a wysokość 5-6-7,5-9 cm.
Ja używam tej kosiarki i nie miałem, żadnych problemów z nią także polecam :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lipca 2009, 13:52

Nie pozostaje nic innego jak kupic spalinowa. Z elektryczna bedziesz sie bardzo meczył z kablem a tak mas z wygode. Mój sprawdzony typ to http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/14907

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2009, 13:33

Kosiarka rzeczywiscie nie droga jak na firme. A kupował ktoś jeszcze w tym sklepie grene.pl ?? Jakie sa Wasze opinie??

Zgłoś | Cytuj | Link

1 marca 2010, 20:21

Rozglądam się za kosiarką wiosna coraz bliżej :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2010, 17:09

Jak decydujesz się na kosiarkę spalinową, to marka producenta jest sprawa drugorzędną. Najważniejszy jest motor napędzający urządzenie czyli silnik- w tym przypadku z własnych doświadczeń i pozytywnych opinii rekomenduję Briggs&Stratton.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2010, 02:10

Użytkownik gosc678 napisał: Kosiarka rzeczywiscie nie droga jak na firme. A kupował ktoś jeszcze w tym sklepie grene.pl ?? Jakie sa Wasze opinie??
też kupowałem w sklepie-grene.pl, co prawda nie kosiarkę ale nożyk do kosiarki Claas Disco 3000 oraz inne części do maszyn rolniczych. Dostawa była zawsze na czas, a produkty wysokiej jakości. :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2010, 12:24

Proponuję poczytać artykuł o narzędziach do koszenia - Koszenie - wybór narzędzi

Myślę, że może się przydać :)

Pozdrawiam!

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2010, 12:57

Jeżeli działka ma powyżej 1000 m2 to najlepiej żeby była samobieżna, bo inaczej będziesz musiał się sporo napchać :) Dobra kosiarka do trawy oprócz łatwości pchania powinna mieć dużą szerokość koszenia, minimum to 50 cm. Fajnie by było jak by miała z 5KM .

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2010, 14:33

Na początku miałem zwykłą kosiarkę z marketu. Średniej klasy. Wytrzymała rok użytkowania. Dali dwa ostrza ale efekt tego taki, że tylko pierwsze posłużyło dłużej. Na końcu, zamiast kosić trawę to ją szarpała. W zeszłym roku kupiłem taką ręczną, tanią, bo po co więcej płacić, jak efekt może być taki sam - i jestem super zadowolony. A nawet jak się popsuje to kupię następną.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak dbać o swój ogród? Liczba postów: 454 Grupa: Pielęgnacja... Co najczęściej stosujecie na choroby roślin? Ten sklep ma bardzo ciekawą ofertę na tego typu preparaty https://sklep.poradnikogrodniczy.pl/cms/ srodki-i-preparat...
  • Jakie drzewa owocowe? Liczba postów: 74 Grupa: Pielęgnacja... U moich dziadków rosły blisko siebie jabłonie, śliwka, czereśnia, wiśnie. Wszystkie dobrze owocowały. Na polecanej wyżej stronie drzewka-faworytka jest wg mnie....
  • Części do systemów nawodnienia Liczba postów: 4 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie kupujecie na swoje uprawy części do systemów nawadniających, jak coś trzeba naprawić? Macie jakichś sprawdzonych dostawców, których ewentualnie możecie po...
  • Prace ogrodowe Liczba postów: 41 Grupa: Pielęgnacja... Jeśli szukasz firmy od której będziesz mógł zamówić tablice informacyjne zajrzyj tutaj https://konarch.pl/kategoria/tablice-inf ormacyjne/ Według mnie ta oferta....
  • Jaka kosiarka do trawy? Liczba postów: 112 Grupa: Pielęgnacja... Zdecydowanie przyda się dobrej jakości narzędzia, elektronarzędzia oraz osprzęt do realizacji prac ogrodowych. Na pewno warto będzie sprawdzić ofertę hurtowni C...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 468

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >