jaka wiertarka?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

30 kwietnia 2010, 20:31

Zgadzam sie: good 0 bad

Potrzebuję jej do prac domowych, wiercenie przede wszystkim w ścianie, cegle i metalu (ściany ze stalobetonu).
Mam na oku:
BOSCH PSR 12
Bosch PSR 12-2 (nie wiem czym się różni od psr 12)
Bosch PSR 14,4

I jeśli moglibyście powiedzieć czym poza napięciem one mogą się od siebie różnić, na co zwrócić uwagę, bo kompletnie się nie znam na wiertarkach, to byłbym bardzo wdzięczny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 maja 2010, 01:23

Myślę, że mało kto będzie znał parametry wszystkich podanych przez Ciebie wiertarek poza sprzedawcą w sklepie.
Jeśli już zdecydowałeś się na konkretną markę to pozostaje tylko wybór odpowiedniego narzędzia. W przypadku wiertarki podstawą jest jej moc, im większa, tym lepiej. Wg mnie do prac dowmowych dla amatorów - min. 800W, regulowana prędkość obrotowa, obroty lewe/prawe, funkcja udaru i ogranicznik głębokości wiercenia. To taki ogólny standard ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2010, 12:08

Polecam PSR 14,4 Tutaj masz jej parametry
Wiertarko-wkrętarka akumulatorowa PSR 14,4 BOSCH , u mnie spisuje się doskonale, fakt że używam jej tylko jako wkrętarki, bo do wiercenia mam wiertarkę na kablu.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2013, 14:59

To wiertarko-wkrętarka Celma. Moje doświadczenia pokazują, że w tym momencie nie ma w tym zakresie cenowym niczego solidniejszego. Większość firm poszła na tańsze odpowiedniki - niższa cena, ale jakim kosztem?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2013, 10:14

Taki sprzęt powinien być w każdym domu. I jednak wolałbym zainwestować w sprzęt jakiejś bardziej znanej marki (na przykład Bosch), bo z doświadczenia wiem, że łatwiej z serwisem w sytuacjach awarii.

Amtec - After Moulding Technology

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 519 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 617

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >