jaki jest obecnie koszt robocizny budowy domu

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

24 maja 2011, 17:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Weź przykład z Judyty z filmu "Nigdy w życiu" i sama weź się za murowanie.Coraz więcej kobiet można znaleźć w branży budowlanej czy też kierujących budowami lub budujących.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2011, 16:23

hehe ale to tylko film... nie kazda od razu to ogarnie...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2011, 20:45

Coraz więcej kobiet właśnie to ogarnia.Przeczytajcie sobie http://www.media.xella.pl/pr/177035/zaangazow ana-polka-na-budowie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2012, 11:32

Zależy od regionu, okresu i czynności. Generalnie, tanio nie jest. Ile kosztuje tak mniej więcej wstawienie takich schodów jak te - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria ?

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2012, 19:31

koszt budowy przedstawia sie mniej wiecej tak 12 tys majster i jego pomocnik pobudował mi dom 120 m dołu i 80 m poddasze uzytkowe wszystko na połtora pustaka za podobnej wielkosci dom moj kolega zapacił 80 tys firmie. osobiscie nie jestem zwolennikiem firm ostro zdzieraja

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 kwietnia 2013, 22:39

koszty można przede wszystkim ograniczyc korzystajac z rzetelnych wykonawców. szukajac firmy która podjełaby sie budowy naszego domu spotkalismy sie z róznica rzedu 100 tys zł za ten sam zakres prac! oczywiscie nie dalismy sie zwariowac i wybralismy firme Alians, na która nie moge powiedziec zlego słowa. Taniej i bez zarzutu

Zgłoś | Cytuj | Link

15 sierpnia 2013, 20:41

Ja podczas budowy starałem się większość roboty sam zrobić, wszystko co było możliwe sam woziłem dzięki mojej przyczepce kupionej w firmie sebik (sprawdź ofertę ) i tak samo podczas budowy gładź płyty gipsowe itp robiłem sam oszczędzając w tym momencie na robociźnie

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2013, 15:47

Koszty wynikają przede wszystkim z dwóch rzeczy: materiału i roboczogodzin potrzebnych na zbudowanie ścian. Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej i bezpieczniej dla inwestora jest pójść w trochę droższą technologię, ale za to z relatywnie tanią robocizną - przykładem jest Porotherm - najpopularnieszy "budulec" w polsce, z którego praktycznie każda ekipa budowlana bez problemu wymuruje równe, porządne ściany. A jak pójdziesz w innowacje, które są rzekomo tanie - dopłacisz za robociznę :) Także weź pod uwagę zawsze oba elementy - nie tylko samą cenę materiału!

Zgłoś | Cytuj | Link

13 marca 2014, 17:39

Zgadzam się z pierwszą częścią wpisu kogelmodel, jednak najsprawniej nie buduje się z porothermy tylko z betonu komórkowego, większe i lżejsze bloczki układa się dużo łatwiej. Dzięki lepszym wsp przenikania ciepła, kupując beton komórkowy zaoszczędzimy w okresie eksploatacji domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2014, 15:19

Jeszcze pragnę zwrócić uwagę na 1 rzecz, a mianowicie kupno materiałów za granicą i dowóz za pomocą firmy. Ja stawiałem dom pod Szczecinem, a większość materiałów kupiłem w Niemczech. Firma http://www.mark.com.pl/ mi dowiozła towar i tak potem jak policzyłem, to mi taniej wyszło. Ale najpierw polecam zrobienie kosztorysu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19418 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 249

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >