jaki producent styropianu?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

2 marca 2012, 15:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Z tego co wiem styropiany Termoorganiki docieplały również większość budynków pasywnych w Polsce, m.in I dom pasywny z certyfikatami Passiv Haus pod Wrocławiem , jak dobrze pamiętam to dzieło architektów Lipińskich

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2012, 13:52

powiem, że ocieplenie dopiero przede mną, mam poleconą ekipę i szukam informacji na temat samej temroomodernizacji i materiałów i rzeczywiście muszę powiedzieć, że wielu fachowców poleca styropian w kropki

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 stycznia 2013, 11:51

Proszę także zwrócić uwagę na wełnę mineralną. Jest doskonałym materiałem termoizolacyjnym, zapewniającym w pełni także ochronę biologiczną i chemiczną dla przegród budowlanych.

W razie pytań proszę pisać - chętnie odpowiem.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2013, 21:32

Użytkownik antoni napisał: Chciałem zamówić styropian i okazuje się, ze jest wielu
producentów. Macie jakieś sprawdzone marki? Nie chce
trafic na jakiś szmelc;/

Proszę sprawdzić jakość danego styropianu. Wystarczy zważyć paczkę i porównać wyniki w Programie Gwarantowany Styropian. Więcej o programie i przedsięwzięciu znajdziecie na stronach Polskiego Stowarzyszenia Producentów Styropianu. W razie pytań - proszę pisać.
- E-rzecznik PSPS-

Zgłoś | Cytuj | Link

8 kwietnia 2013, 15:55

Rekomendacje Instytutu Techniki Budowlanej to dobra wskazówka dla kupujących. Sam z niej skorzystałem nabywając kropkowany styropian Termo Organiki. Jest dobry

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 kwietnia 2013, 20:57

Można także sprawdzić, jacy producenci styropianu przystąpili do Programu Gwarancji Jakości Styropianu. Lista producentów dostępna na stronach poświęconych przedsięwzięciu. Zostały już także przyznane pierwsze tytuły Rzetelnego Producenta Styropianu - o tym także na stronach gwarantowanystyropian.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2013, 09:39

Właśnie stoję przed wyborem materiału na ocieplenie domu i zastanawiam się czy jest sen płacić więcej za styropian tych najbardziej markowych firm, czy może polecacie jakiś sprawdzony, tańszy i dobry a nie koniecznie termoorganika czy austrotherm

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2013, 11:17

Tak jak mówisz popularni producenci nie zawsze są najlepszy wyborem, szczególnie jeżeli chodzi o ceny. Jak znajdziesz dobrego producenta to podziel się namiarem. Co myślicie o producencie Genderka - w sumie chyba dość znany.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2013, 14:11

Genderka jest dość znana ale w sumie cenowo tania nie jest , jest pare innych tańszych firm, w linku kilka ofert do porównania
http://www.kreocen.pl/kategoria/Styropian-2_2 84.html

Ten post był edytowany przez szymon.b dnia: 25 kwietnia 2013, 14:27
Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2013, 21:54

[quote=szymon.b]Właśnie stoję przed wyborem materiału na ocieplenie domu

Napisz jakiej grubości i z czego zbudowane są ściany zewnętrzne oraz inne przegrody, które zamierzasz ocieplić styropianem. Mogę pomóc przy wyborze najbardziej odpowiednich parametrów technicznych danego styropianu oraz jego grubości.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 445

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >