W ubiegłe wakacje w mojej okolicy była seria włamań więc postanowiłem profilaktycznie zająć się ochroną domu. W związku z tym mam parę pytań. Jakiej firmy system alarmowy będzie najlepszy? Jaki może być jego orientacyjny koszt? Co w skład takiego systemu wchodzi? czy też lepiej nie bawić się w takie rzeczy, a zainstalować po prostu monitoring i wykupić ubezpieczenie? Prosiłbym o pomoc.
Gość: Aron praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Hmmm... moim zdaniem monitoring jest dobrym pomysłem choć
troche kosztownym, a co do alarmów najprostrzym,
najtańszym i jednym z lepszych rozwiązań jest po prostu
zamek szyfrowy. Mogę polecić taki jeden model. Tutaj jest
link do niego] |
| |
Reklamy Google | |
offline widar fachowiec
|
Możesz wybrać system alarmowy, który będzie wszczynał alarm podczas wykrycia ruchu w domu. Składa się on wtedy z poszczególnych czujników ruchu, centrali alarmowej, manipulatora i syreny. Dodatkowo do centrali można podłączyć czujniki otwarcia drzwi i okien. Możesz także połączyć swoją centralkę z centralą agencji ochrony, wtedy system automatycznie ich powiadomi. |
| |
Gość: Pro Technology System praktykant |
Witam |
| |
offline majkale fachowiec
|
Powinieneś zastanowić się nad fajnym systemem - optymalny dom z firmy Securitas http://www.kupochrone.pl/dom/optymalny. Jest to profesjonalny system, ze sprawdzonymi elementami, jak czujniki ruchu, Centrum Monitoringu oraz zespołem interwencyjnym. Montaż systemu jest GRATIS, w koszty użytkowania należy tylko wliczyć stały abonament. Polecam |
| |
Reklamy Google | |
offline Alarmserwis_pl doświadczony
|
|
| |
Gość: klakson1 praktykant |
A korzystałeś może z takiego konfiguratora alarmów: http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/konfigurato
r-systemu-alarmowego/ Można dzięki niemu dobrać jak
najbardziej odpowiedni dla siebie alarm. Obecnie jest tak
dużo różnych rozwiązań, że na pewno znajdziesz coś
dla siebie ;) |
| |
Gość: teodor praktykant |
według mnie najlepszym systemem jest monitoring posesji, może nie jest to najtańsze rozwiązanie, ale najbardziej skuteczne, gdy masz monitoring to przestępcy boją się nawet podejść do domu ;) |
| |
offline rysiek1 majster
|
|
| |
offline Mariano doświadczony
|
Już prosty alarm na czujkę z monitoringiem sygnału jest lepszy, niż totalny brak zabezpieczenia. Warto zatem pomyśleć o czymś takim. Tym bardziej, że ceny zaczynają się już naprawdę od niskich kwot - za tysiąc złotych netto w firmie SMA można już założyć prosty system z półrocznym abonamentem na monitorowanie sygnału gratis. Więc nie są to już duże pieniądze, a jednak człowiek lepiej śpi. |
|