Użytkownik kamillos87 napisał:
a jakiej firmy bojlery czy
piece lub inne grzewcze
urządzenia wybierać bo właśnie szukam i mam zamiar
kupić stąd http://viessmann.pl ;) najlepiej na
ekogroszek.
Witam, cieszę się, że polecasz właśnie naszą firmę.
Ja polecam pompy ciepła - np te do cwu (tanie w
eksploatacji i bezobsługowe,) jako rozbudowa istniejącego
systemu.
Jeśli macie jakieś pytania - służę pomocą :)
Chętnie podpowiem jakiś model urządzenia.
offline Konsultant Viessmann inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: zofia_ praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Elando.pl inżynier
|
|
| |
Gość: Dhali praktykant |
Najlepszym wyborem jaki możesz dokonać to wybór zbiornika buforowego biornik akumulacyjny.Obydwa prawidłowo regulują prace kotła. Dzięki czemu w portfelu zostaje nam więcej. |
| |
offline Pierot-heating doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tchsystem.pl doświadczony
|
|
| |
Gość: Grześ praktykant |
Z mojego doświadczenia a posiadam wszystkie (oprócz pompy ciepla ) systemy grzania cwu wynika ,co następuje .Jeśli dom zamieszkuje jedna ,dwie osoby (kawalerka)wystarczy przeplywowy ogrzewacz gazowy lub elektryczny lucz jeżeli więcej osób no to zasobnik . Przyjąć należy ok 50 l na osobę czyli 4osoby to zbiornik 200 l .Mam zbiornik elektryczny 80 l i wystarcza na dwoje spokojnie .Zmieniłem piec co na nowy i dokupiłem zasobnik 100 l "Ariston Evo" ale czeka na podłączenie bo w między czsie dwóch domowników ubyło i przepływowa terma "Termet" wystarcza na troje . Woda niestety leci wolniej ale podgrzana b.dobrze Kij ma dwa końce ,tak i tu Wolniej ale ekonomiczniej niż zasobnik bo grzeje w momencie poboru a zasobnik podgrzewa wodę by była gotowa caly czas straty w rurach gdzie ostudz się (cyrkulacja-jeśli jest) Znajomy wyjechał w lato na 4 tygodnie i zapomniał wył. gazu to zapłacił 100 zl ! |
| |
offline mojis praktykant
|
Czy ktoś z Was ma u siebie taką instalację jak zbiornik cwu http://www.noel.pl/zasobnik-cwu-127.html ? Jest to urządzenie służące do ogrzewania wody. Zastanawiam się nad zainwestowaniem w to rozwiązanie. Co o tym myślicie? |
| |
offline maly4321 praktykant
|
Mam takie pytanie, posiadam bojler 120 l który ma 8 lat i ostatnio zrobiła mis ię dziurka którą zalepiłem wkręcając wkręt dachowy z uszczelką. I nie wiem co dalej czy długo to wytrzyma czy wzmocnić to jeszcze jakimś klejem jeżeli tak to jakim ? czy już trzeba myśleć o nowym bojlerze? pozdrawiam |
| |
Gość: lirman praktykant |
Jeżeli mieszkacie w województwie opolskim to polecam wam skontaktować się w tej sprawie z firmą www.bartexpol.pl Oni zajmują się techniką grzewczą i sanitarną. Sam zakupiłem od nich niezły bojler w korzystnej cenie. |
|