jakich materiałów użyć na ścianki działowe

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

15 maja 2009, 16:15

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
robię remont. zamiast strychu mają być dwa pokoje, planuje ścianki działowe zrobić z suporexu. ale nie wiem czy to dobry pomysł. jak myślicie? znajomy mi odradza suporex i mówi, że lepszy jest poroterm. jakie jest wasze zdanie? z góry dzięki za opinie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2009, 18:50

Witam,
beton komórkowy bardzo dobrze się sprawdzi przy takiej przebudowie. Mogę polecić bloczki Ytong gdzie ma Pan do wyboru: płytki grubości 5cm, 7,5 cm, 10 cm oraz bloczki szer. 11,5 cm na działówki. Duża dokładność wymiarowa, gładkie krawędzie, małe zużycie zaprawy klejowej. Wygodna obróbka (docięcia) i łatwość układania. Jeśli by zależało Panu na dobrej akustyce to oczywiście można wykorzystać bloczki Silka, grubości 8 lub 12 cm (Silka E8 lub E12,kl. 15).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 października 2012, 11:10

Bloczki Ytong będą idealne, ewentualnie później taką ściankę można wygłuszyć dodatkowym materiałem, na www.ada-pa.pl jest zaprezentowanych wiele nowatorskich rozwiązań wygłuszających.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2013, 22:22

O tak, w tej chwili nie ma lepszego materiału na ścianki działowe niż bloczki Ytong, są to bardzo lekkie bloczki przede wszystkim, łatwo się muruje, bo z łatwością można podnieść, ich cięcię też nie sprawia problemu, bo wystarczy, że natniesz fleksem bloczek i delikatnie stukniesz młotkiem i przecinakiem i sam się złamie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 września 2013, 12:45

Użytkownik Bucks napisał: O tak, w tej chwili nie ma lepszego materiału na ścianki
działowe niż bloczki Ytong, są to bardzo lekkie bloczki
przede wszystkim, łatwo się muruje, bo z łatwością
można podnieść, ich cięcię też nie sprawia problemu,
bo wystarczy, że natniesz fleksem bloczek i delikatnie
stukniesz młotkiem i przecinakiem i sam się złamie.

Kolego, to porównaj sobie izolacyjność akustyczną działówek Ytonga z działówkami Porothermu. Kogo obchodzi czas murowania ścianek działowych? Jakbyś miał robić to jeden dzień dłużej, ale miałbyś zrobione jak trzeba to chyba jednak warto? A w mieszkaniu z bloczków będzie niestety bardzo głośno i nieprzyjemnie...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2014, 15:10

myślę, że warto pomyśleć o szklanych ściankach działowych, ja mam takie od http://vizjo.pl/ogromną ich zaletą jest to, że zajmują mało miejsca, poza tym wyglądają doskonale

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 4 stycznia 2016, 16:28
Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2014, 22:56

Ja bym zrobila murowane ścianki dzialowe i je otynkowała po porstu, np. tynkiem maszynowym , tutaj http://firma-tynk.com/technologie mozesz poczytac o tej technologii.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 4 stycznia 2016, 16:30
Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2015, 16:38

Mnie ostatnio wpadły w oko ścianki działowe ze szkła.
Pomysł dość oryginalny, ale moim zdaniem fajnie się prezentuje.
Zerknij sobie np. tu: http://archiweb.pl/aktualnosci/szklane-sciank i-dziaowe-126/ .
Wiadomo, nie w każdym wnętrzu się sprawdzi. Ale na pewno to fajna alternatywa dla tradycyjnych ścianek z karton-gipsu.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2015, 22:27

Ściany ze szkła wyglądają fajnie, ale cena masakruje... O ścianach działowych trzeba myśleć przy projektowaniu domu. Wtedy wychodzi najtaniej i z najlepszą jakością, bo można użyć prawdziwych materiałów - choćby Porotherm 11,5 cm, bodaj najpopularniejszy materiał na ściany działowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2015, 15:18

Wedlug mnie lepiej zainwestowac w gotowe ścianki dzialowe. Osobiscie mam zaufanie do produktow marki http://sanipol.pl/
Prowadze hotel i jeśli chodzi o prysznice, doskonale się sprawdzaja

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 431

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >