jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

29 stycznia 2014, 18:16

Zgadzam sie: good 0 bad

O gerdzie myśleliśmy. A te inne aspekty - poza bezpieczeństwem - o których wspomniano w jednym z postów powyżej, to co?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 lutego 2014, 19:22

Ja jestem zdania, że Gerda robi dobre produkty ale z wyższych (droższych) serii. Ciekawą i przydatną sprawą są panele, które można zmieniać oraz ogólna trwałość drzwi, która jest praktycznie na tym samym poziomie od montażu przez kilka kolejnych lat. Nie mam jakiś dokładnych informacji jak takie drzwi sprawują się dalej, bo nie znam nikogo, kto miałby je montowane dłużej jak 4-5 lat. Większość znajomych zakładała Gerdy, bo są znane na polskim rynku - kiedyś w TV co chwile były ich reklamy.
Są za to drzwi innych producentów, którzy robią je tak samo starannie ale za to o kilka setek taniej. Czy jakość spadła wraz z ceną? Jakoś nie widzę różnicy pomiędzy Gerdą a innymi po tych 4-5 latach.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2014, 11:29

Polecam zamiast przepłacać sprawdzić ofertę ceny drzwi Delta Premium 1890 z montażem lub PTZ Batory 2100 z montażem.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2014, 13:23

Ok, to tak wiele osób poleca Gerdę, ale właściwie dlaczego. Można powiedzieć, że drzwi jak drzwi, różnicy nie ma. Dlaczego więc mają wyższą cenę niż inne modele? Może ktoś mi to dokładnie wyjaśnić?

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2014, 18:01

Tak w kilku zdaniach to ciężko napisać, bo różnic jest sporo. Zobacz sobie różne modele drzwi od Gerdy, jakie mają klasy zabezpieczeń czy też współczynnik przenikania ciepła i porównaj to z drzwiami marketowymi. To podobnie jak z rowerem - można kupić za 2 tys. i za 500zł. Niby wygląda tak samo, ale tym tanim pojeździsz rok czy dwa i do wyrzucenia. Drzwi to jednak inwestycja i lepiej wybrać droższe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 marca 2014, 16:12

Tak, faktycznie jak sobie porównałam specyfikacje, to widać już różnice, chociaż nie podoba mi się, że niektóre marki podają tylko ogólniki zamiast konkretnych informacji, tak jak w Gerdzie - na jej stronie podane są dokładnie parametry drzwi, klasy zabezpieczeń, poziom izolacji termicznej czy akustycznej. Wszystko podane jak na tacy. To mi się podoba.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2014, 20:33

Wiesz, prawda jest taka, że jak jakaś firma produkuje dobrej jakości drzwi, to nie mają nic do ukrycia, a po za tym Gerda po prostu jest fair w stosunku do swoich klientów i pokazują, że niższa cena niektórych modeli wynika niestety z gorszych parametrów. Nikt nie oszukuje, że za mała kwotę będą super drzwi. Mimo wszystko nawet w tych tańszych modelach Gerda i tak trzyma standardy.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2014, 10:20

Jak sam piszesz tutaj chodzi o nowe panele do tego do drzwi sprzed kilku lat, czyli coś nie standardowego. Jakoś nie wydaje mi się, że takie oferty miałyby być w katalogach. Po prostu skontaktuj się z Gerdą i na pewno pomogą. Piszesz, że w innej firmie jest wszystko pokazane ile trzeba za co dopłacić, ale nie wiem czy przy kupowaniu drzwi od razu dostaniesz informację ile zapłacisz za 4-5 lat za nowe panele. Trochę brakuje logiki w tej wypowiedzi a wieje po prostu tanią reklamą.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2014, 10:01

To że pisze o danych drzwiach nie oznacza od razu, że orientuje się co do cen i w ogóle odnośnie ich całościowej oferty. Jak pisałem, najlepiej skontaktuj się z nimi bezpośrednio, tak będzie pewnie najszybciej. Ogólnie na pewno będzie to o wiele niższy koszt niż zakup nowych drzwi - to jest przecież oczywiste. Co do dokładnej ceny, to nie podam, bo nie jestem żadnym pracownikiem od nich, tylko po prostu szczęśliwym posiadaczem ich drzwi :-)

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2014, 18:16

słyszałem różne opinie o jednej firmie i o drugiej. Tak naprawdę podstawą są dobrze dopasowane drzwi. Niestety u mnie się to nie udało: z czasem okazały się nieszczelne. Nie mogłem już zareklamować a kombinowanie z zawiasami nic nie dało. Musiałem kupić po prostu uszczelkę z agro hurt http://www.agro-hurt.pl/uszczelki-do-drzwi-i- okien i no teraz przynajmniej nie wieje

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 539

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >