jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

23 września 2014, 09:52

Zgadzam sie: good 0 bad

ja tam polecam Gerdę.. kiedyś pokusiłam się o jakiś tanszy zamiennik i więcej było z tego kłopotu niż samych korzyści. Sprawa u mnie skończyła się tak, ze musiałam wymienić zamek i całe szczęście, ze trafiłam na nich http://www.pogotowie-zamkowe-warszawa.pl/ , a ten mój zamek to podobno jakiś trudny przypadek był…

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2014, 12:42

A jakie miałeś kłopoty z tym zamiennikiem? Też szukam drzwi i patrzyłem na Wikęd i KMT. W Wikęd jest fajna opcja "klamko pochwyt". Moje pytanie jest jak otwiera się drzwi od strony pochwytu? Czy do tego potrzebny jest elektrozaczep?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2014, 21:43

Użytkownik Gość: Michalddd napisał: A jakie miałeś kłopoty z tym zamiennikiem? Też szukam
drzwi i patrzyłem na Wikęd i KMT. W Wikęd jest fajna
opcja "klamko pochwyt". Moje pytanie jest jak otwiera się
drzwi od strony pochwytu? Czy do tego potrzebny jest
elektrozaczep?

Elektorozaczep nie jest niezbędny ale brak elektrozaczepu wyklucza możliwość otwarcia drzwi w inny sposób niż za pomocą klucza. Z tego co się orientuję to firma Wikęd dostosowuje ościeżnicę tak by można było elektrozaczep założyć nawet po obsadzeniu drzwi lecz trzeba pamiętać by wyprowadzić instalację bo w przeciwnym przypadku można narobić sobie zbędnej pracy i bałaganu. Prawda jest tak, że lepiej mieć elektrozaczep ale rzadko z niego korzystać niż później żałować, że się go nie posiada i zawsze szukać kluczy żeby otworzyć drzwi.

Polecam bardzo przydatną lekturę:
http://www.youtube.com/watch?v=p-LUimbhW1A

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2014, 16:26

Przydatny link. Dużo wygodniejszy jest pochwyt z elektrozaczepem. Na filmie była wspomina funkcja pamięci która jest po prostu genialna. Obecnie posiadam tańsze drzwi stalowe które po prostu wypaczyły się i ciężko je domknąć. Drzwi są na słońcu. Przy zmianie drzwi potrzebuję zadaszenia? Jak tak to chyba z 3-4 dachu muszę dorobić. Drzwi klasy KMT Wikęd wytrzymają parę lat słońce?

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2014, 22:16

Użytkownik Gość: Michalddd napisał: Przydatny link. Dużo wygodniejszy jest pochwyt z
elektrozaczepem. Na filmie była wspomina funkcja pamięci
która jest po prostu genialna. Obecnie posiadam tańsze
drzwi stalowe które po prostu wypaczyły się i ciężko je
domknąć. Drzwi są na słońcu. Przy zmianie drzwi
potrzebuję zadaszenia? Jak tak to chyba z 3-4 dachu muszę
dorobić. Drzwi klasy KMT Wikęd wytrzymają parę lat
słońce?

Drzwi powyższych firm muszą mieć zadaszenie, jest to wpisane w kartę gwarancyjną. Bez obaw można być zadowolonym z tych drzwi przez lata m.in. dla tego, że są wyposażone w dwie uszczelki w skrzydle i ościeżnicy oraz regulowane zawiasy. Jeśli drzwi będą odpowiednio obsadzone nie ma się o co obawiać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2014, 09:53

a co myślicie o takim dosyć nietypowym kolorze, jak antracyt? widziałam taki kolor drzwi wejściowych porty w sklepie i przyznam, że mi się całkiem spodobał. tylko nie wiem, czy dom nie będzie z takimi drzwiami wyglądał trochę jak jakaś zbrojownie czy coś.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2014, 22:45

Użytkownik Gość: kaja napisał: a co myślicie o takim dosyć nietypowym kolorze, jak
antracyt? widziałam taki kolor drzwi wejściowych porty w
sklepie i przyznam, że mi się całkiem spodobał. tylko
nie wiem, czy dom nie będzie z takimi drzwiami wyglądał
trochę jak jakaś zbrojownie czy coś.

Drzwi w kolorze antracyt to nic nietypowego, na dzień dzisiejszy po orzechu i złotym dębie to chyba najpopularniejszy kolor. Właśnie pojawił się nowy katalog firmy wikęd, oni dają możliwość wyboru innego koloru od środka i innego na zewnątrz http://wiked.pl/images/katalog/katalog%20pols ki%20drzwi%20PAZDZIERNIK.pdf.

Zdecydowanie w najbliższych latach antracyt będzie stosowany coraz częściej, szczególnie w nowych budynkach.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2014, 10:19

theme- wspomniane drzwi w różnych kolorach w zależności od strony są malowane?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2014, 22:47

Użytkownik Gość: Grażyna001 napisał: theme- wspomniane drzwi w różnych kolorach w zależności
od strony są malowane?

Drzwi dwukolorowe robi kilka firm, z tych które ja znam to porta która robi drzwi wewnętrzne i np. wikęd - drzwi zewnętrzne stalowe. Z tego co wiem to drzwi drewniane też można w takim zestawieniu otrzymać ale dopłata jest kolosalna.
Drzwi dwukolorowe są już od pewnego czasu w ich ofercie, sprawdzony przetestowany temat. Można zamawiać bez obaw o jakość.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2014, 14:45

W zasadzie każda z tych firm to solidna i uznana marka,więc ciężko tutaj cokolwiek doradzać. Może wybierz dwa konkretne modele z tych firm będące pokrewnymi,podobnej jakości i wtedy doradzimy które z nich spełniają tak w 100% Twoje wymagania.

www.Okucia-Drzwiowe.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 886 Grupa: Montujemy o... Bot wyżej chyba nie wypowiada się w temacie... A wracając do postu, tyle że z innej strony! Jako dodatek do okna PCV, ale też drewnianego proponuje też dobrać o...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 515 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 379 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi antywłamaniowe Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Nie dziwię się. KMT to dobra marka. Sam na co dzień montuję drzwi m.in. tej firmy i wielu Klientów chwali sobie. Dla mnie zestawienie w ofercie drzwi z KMT wraz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 450

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >