jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

30 stycznia 2015, 15:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Najtańsze drzwi drewniane nie wypada porównywać do drzwi stalowych. Nie te czasy. Drzwi stalowe o wiele solidniejsze i parametrami dorównują do lepszych drewnianych. Przy czym zachowana jest różnica cen - na korzyść stalowych. Obecnie najnowsze renomowanego drzwi mają Ud 0.85, klasa C antywłamaniowa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 stycznia 2015, 11:18

Brikin - Porta Roma to bardzo dobre drzwi, a zarazem dobry wybór. Estetyczne i dobrze wykonane pod względem technologicznym.
Wojtasx - Porta Roma to nie najtańsze drzwi drewniane a raczej segment premium. Dodatkowo wstrzymałbym się od porównania drzwi drewnianych i stalowych, bo to tak jakby porównywać najlepsze auto terenowe i najlepsze auto wyścigowe - każde jest super, ale żadne nie sprawdzi się po zmianie podłoża po którym jeździ.
Do tego nie bierzmy samego współczynnika przenikania ciepła pod lupę, bo już dawno temu widziałem stalówki o niższym współczynniku. Teoretycznie lepsze i tańsze, a w praktyce było to skrzydło bezprzylgowe (tępe), które nie miało nic wspólnego ze szczelnością. Tu w Wikędzie, nie dość że poprawili izolację ościeżnicy oraz skrzydła, to jeszcze zadbali o szczelność konstrukcji dodając uszczelkę w ościeżnicy i uszczelki włosowe aby izolować przedmuchy w narożach przy progu. To zupełnie inna historia, pomimo że parametr Ud podobny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lutego 2015, 15:16

A co powiecie na Romę z Porty - drzwi i ościeżnica pokryte są blachą ocynkowaną. Ud 1,2, z zamkami antywłamaniowymi klasy 4 ENV.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lutego 2015, 23:31

Nie wiem czy wiecei ale jak sie teraz zdecydujecie na zakup drzwi w Platinum Design to do końca lutego macie montaż podstawowy drzwi gratis.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2015, 14:07

Oniegin - trochę drogie ale moi Klienci jak również ludzie na forach raczej chwalą. Zawsze można drożej, zawsze można taniej - ważne aby Tobie się podobało.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 kwietnia 2015, 20:27

ja postawiłam na drutex. Myślę, że to był najlepszy wybór. Poza tym przyznam, że fachowe porady panótw ze styleline ułatwiły dokonanie najlepszego wyboru.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2015, 16:49

Oniegin - jeszcze jednego ostatnio zapomniałem dopisać. Tu masz zamki w klasie 4 a nie całe drzwi - zwróć na to uwagę, bo to jest dość mylące.
A co do samego Ud - można jeszcze taniej i jeszcze cieplej. Porta Roma to dobre drzwi ale cena mogłaby być ciut niższa do tego produktu.
Porównaj sobie: http://wiked.pl/2011-10-11-08-27-41/termo-prestige
Lepsze parametry i cena niższa - to tylko taki przykład, bo porównywalne parametry i ceny znajdziesz jeszcze w kilku firmach.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2015, 11:09

Gdzie można wycenić te drzwi? Ktoś orientuje się czy przy zakupie dwóch sztuk można liczyć na rabat?

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2015, 14:40

gdyby ktoś już ewentualnie był zdecydowany na tą portę, to polecam zakup w sklepie bel-pol http://bel-pol.pl/offer/group/2/ wybór spory, obsługa fachowa, doradzi we wszystkim. sklepy mają swoje oddziały w wielu miastach, a można też kupić przez internet jeśli ktoś już jest zdecydowany. często też trafiają się fajne promocje:)

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2015, 12:39

ja do tej pory miałam Gerdę, więc ją jestem w stanie polecić, ale z tego, co mi wiadomo, to Porta i Vox też są spooczi :) swoje konkretne drzwi do nowego "M" kupowałam w krakowskim hebanie (www.heban.net), bo były po fajnej cenie, a dodatkowo był mega duży wybór, ogółem to polecam ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 137

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >