offline mrbazi praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Najprostszą i najbardziej sprawdzoną technologią
termoizolacji budynku jest metoda lekka mokra z użyciem
styropianu EPS. Szacuje się, że aż 80% zastosowań w
ociepleniach budynku to styropian. Termoizolacja tą metodą
nie tylko poprawia bilans energetyczny budynku, lecz także
zwiększa żywotność elewacji i pozwala poprawić jej
estetykę. |
| |
Reklamy Google | |
offline Masterpur_pl doświadczony
|
|
| |
Gość: wik81 praktykant |
|
| |
Gość: kler praktykant |
Warto pamiętać o kwestiach izolacji. W tym temacie nieocenieni będą www.izoserwis.net. To wyjątkowi specjaliści na rynku budowy izolacji przemysłowych. Stawiają na innowacyjność. |
| |
Reklamy Google | |
offline icette praktykant
|
|
| |
offline budowniczymichal fachowiec
|
|
| |
offline Ocieplenia-Ekodom.pl praktykant
|
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Izolacja natryskowa jest skutecznym rozwiązaniem w miejscach trudno dostępnych, jak np. stropodachy wentylowane czy poddasza. Natomiast elewacje lepiej ocieplać twardym styropianem EPS o jak najlepszym współczynniku przewodzenia ciepła lambda. Bardzo dobrym wyborem jest styropian grafitowy ETIXX, którego parametr wynosi 0,031 W/mK. Już 15 cm warstwa pozwala podnieść termoizolacyjność ściany do poziomu wymaganego na 2021 rok. |
| |
Gość: baermel praktykant |
Bardzo dobrze przy ociepleniach sprawdzają się płyty termoizolacyjne. Jeżeli rozglądacie się za firmą, która zajmuje się ich sprzedażą to polecam wam skontaktować się z www.lubawka.pl Od nich zakupicie solidne płyty termoizolacyjne i nie przepłacicie. |
|
jakie ocieplenie?
«
Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną
Ostatnio na forum
- co moze zrobic wata szklana z kontaktem z cialem c... Liczba postów: 13060 Grupa: Robimy izol... sytuacja jest prosta: jak nie wiesz, jak się za to zabrać, to wezwij fachowca
- Ile wełny zastępuje styropian? Liczba postów: 9 Grupa: Robimy izol... Styropian jest znacznie lepszy do ocieplania. Mi ekipa z https://remontyelblag.pl odradzała wełnę
- Atlanta Hawks confront roster choices inside wake... Liczba postów: 2 Grupa: Robimy izol... The Atlanta Hawks went into the 2016 NBA Draft with 4 choices nonetheless there was hardly ever a true probability that all 4 gamers would be upon subsequent se...
- Ocieplać czy nie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Użytkownik Gość napisał: Mam dom jednorodzinny w którym ściany są z trzech warstw.24cm pustak z betonu komórkowego 8cm steropianu i 12cm pustak zbetonu komórkow...
- jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 22 Grupa: Robimy izol... Przyłączę się, bo nie chcę zakładać nowego wątku - mam garaż postawiony właśnie i jest ogrzewany. Jaką konstrukcję zastosować, aby go trochę ocieplić? Myślałem....