jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  18 19 20 21 22  ▸  ▸▸

9 marca 2015, 16:43

Zgadzam sie: good 0 bad

tak jak wspomniałeś - temat mocno się rozwija. jeżeli miałbym kogoś polecać do realizacji to vikersonn - działają na terenie całej Polski. dodatkowo w warmińsko-mazurskim nadal można załapać się na dofinansowanie - PROSUMENT obsługuje WFOŚiGW

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2015, 12:03

Ja mam w swoim domu – 100 metrów, ocieplony styropianem 10cm, okna PCV – ogrzewanie gazowe + kominek. Kominek służy jedynie dogrzewaniu się i pełni funkcję dekoracyjną. Co do ogrzewania gazowego to robiła mi firma hydrobud z elbląga. Mam kocioł z zamkniętą komorą spalania Termet, 24 KW. Do tego jest zamontowany termostat. Ogrzewanie w pełni spełnia moje oczekiwania – nie zdecydowałem się na dodatkowe, np. węglowe – bo jest z tym sporo zachodu i w zasadzie koszty są dość spore.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2015, 11:05

Ja jestem zwolenniczką ogrzewania na paliwo stałe. Jest to rozwiązanie wygodne, oszczędne i do tego nie zajmuje pomieszczenia dużo jak piec węglowy. Dużo na ten temat można poczytać na: http://elektro-sanit.pl/page/62/piece-co a dodatkowo poradzić się fachowców. Ogólnie mówiąc nawet są ekologiczne, a ja jestem za dbaniem o przyrodę i jej otoczeniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2015, 22:57

Użytkownik sylwia4012 napisał: Ja jestem zwolenniczką ogrzewania na paliwo stałe. Jest to
rozwiązanie wygodne, oszczędne i do tego nie zajmuje
pomieszczenia dużo jak piec węglowy. Dużo na ten temat
można poczytać na: http://elektro-sanit.pl/page/62/piece-co< br /> a dodatkowo poradzić się fachowców. Ogólnie mówiąc
nawet są ekologiczne, a ja jestem za dbaniem o przyrodę i
jej otoczeniem.

Od kiedy ogrzewania na paliwo stałe są ekologiczne?

Wszędzie walczy się ze spalaniem węgla do ogrzewania, gdyż jest on źródłem zanieczyszczeń środowiska naturalnego. Ładna mi to ekologia...

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 10:07

Polecam kontakt ze specjalistą, ponieważ trudno doradzać tylko i wyłącznie przez internet, bez znajomości rzeczywistych warunków technicznych w Pana domu. Jeżeli mogę jeszcze w czymś pomóc - zapraszam.

Pozdrawiam,
Konsultant marki Burderus

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 marca 2015, 11:25

do montażu pompy polecam firmę www.ziso.net.pl . mi jakis czas temu montowali urządzenie i zrobili to szybko i solidnie. Bo do tej pory nie mam zadnych problemu z ta pompą.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 17:24

Ja ja sie coraz bardziej skłaniam ku ogrzewaniu gazowemu od http://www.gal-gaz.pl/zastosowanie-gazu-plynn ego.html . Ktos moze juz korzysta z tego?

Zgłoś | Cytuj | Link

17 marca 2015, 17:31

Na pewno dobrą inwestycją byłby piec z regulatorem ciągu: ECO II z MetalTeres bardzo dobre jakościowo piece, wysoka sprawność, łatwo się później czyści taki piec, u moich rodziców jest taki piec i są bardzo zadowoleni
szczegóły można doczytać na ich stronce metalteres.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

19 marca 2015, 17:14

no właśnie, ale czyścić to go trzeba, a do tego jak posiadają go osoby starszę to sprawa jest dość upierdliwa i czasem ciężka. w dzisiejszych czasach spokojnie można zainwestować w coś, co stałej obsługi nie potrzebuje - pompa ciepła

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2015, 05:02

Ja ostatnio w malym pomieszczeniu korzystałem z nagrzewnicy powietrza od firmy www.herz-polska.pl i naprawde genialnie się sprawoala

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  18 19 20 21 22  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
  • Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 371

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >