jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  23 24 25 26 27  ▸  ▸▸

7 lipca 2015, 06:42

Zgadzam sie: good 0 bad

pompy ciepła gruntowe to bardzo dobry pomysł, są świetnym źródłem ciepła, trzeba zrobić tylko jakieś odwierty, badania gruntu, ja w tej sprawie zgłosiłem się do www.geoxx.pl Olsztyn

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:10
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2015, 13:32

Gruntowe pompy ciepła są drogie w zakupie i tanie w eksploatacji.
Pytanie brzmi, po ilu latach taka inwestycja się zamortyzuje w porównaniu do innych systemów grzewczych?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2015, 10:52

U siebie posiadam ogrzewanie centralne, które opalam węglem od firmy weglosmyk.pl i nigdy nie miałem problemów z niedostatecznym ogrzewaniem domu

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:10
Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 15:18

Nie twierdzę, że nie można domu dogrzać węglem, tylko pytanie brzmi ile
tego węgla trzeba zużyć, ile się przy tym narobić i jak zanieczysza się środowisko naturalne porzez spalanie węgla.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 15:50

Prawdę mówiąc nie ma co przesadzać z tym zanieczyszczaniem. Problem zawsze tyczył sięi będzie tyczył większych inwestycji typu fabryki, które generują nieporównywalnie większą emisję CO2. A jeśli ktoś szuka ekologicznych rozwiązań, to warto pomyśleć nad pompami ciepła, o których ja niedawno czytałem na stronie www.sigma-nieporet.pl. Prezentują się zachęcająco

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:12
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2015, 01:24

Jak tu mówić o przesadzie, skoro powietrze we Wrocławiu jest tak zanieczyszczone, że praktycznie powinno się tam chodzić w maskach ochronnych!
Każdy piec na węgiel mniej, to czystsze powietrze w okolicy!

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lipca 2015, 14:30

Czy jakiś tu obecny użytkownik, podziela zdanie, że materiał z którego wykonane są instalacje grzewcze wpływają na starty bądź wręcz przeciwnie, zatrzymanie ciepła? Chodzi mi o kanały systemu grzewczego, a dokładnie te wykonane z włókien szklanych www.bh-res.pl Warto w coś takiego inwestować czy nie ma różnicy ?

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:07
Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 12:12

A masz juz wybrany kocioł? Bo pamiętaj że dobry piec zawsze jest podstawą systemu grzewczego,a u nas znajdziesz szeroki wyb w rozsądnych cenach,chętnie pomożemy www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 23:14

Dobry piec, to powiniem mieć piekarz. Do ogrzewania nie potrzeba piecy.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2015, 18:56

No tak, nomenklatura jest ważna, ale każdemu zdarza się popełnić błąd. Co prawda jest to trochę dziwne jeżeli chodzi także o pomyłkę tego sklepu.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  23 24 25 26 27  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 222

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >