jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  23 24 25 26 27  ▸  ▸▸

7 lipca 2015, 06:42

Zgadzam sie: good 0 bad

pompy ciepła gruntowe to bardzo dobry pomysł, są świetnym źródłem ciepła, trzeba zrobić tylko jakieś odwierty, badania gruntu, ja w tej sprawie zgłosiłem się do www.geoxx.pl Olsztyn

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:10
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2015, 13:32

Gruntowe pompy ciepła są drogie w zakupie i tanie w eksploatacji.
Pytanie brzmi, po ilu latach taka inwestycja się zamortyzuje w porównaniu do innych systemów grzewczych?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2015, 10:52

U siebie posiadam ogrzewanie centralne, które opalam węglem od firmy weglosmyk.pl i nigdy nie miałem problemów z niedostatecznym ogrzewaniem domu

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:10
Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 15:18

Nie twierdzę, że nie można domu dogrzać węglem, tylko pytanie brzmi ile
tego węgla trzeba zużyć, ile się przy tym narobić i jak zanieczysza się środowisko naturalne porzez spalanie węgla.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2015, 15:50

Prawdę mówiąc nie ma co przesadzać z tym zanieczyszczaniem. Problem zawsze tyczył sięi będzie tyczył większych inwestycji typu fabryki, które generują nieporównywalnie większą emisję CO2. A jeśli ktoś szuka ekologicznych rozwiązań, to warto pomyśleć nad pompami ciepła, o których ja niedawno czytałem na stronie www.sigma-nieporet.pl. Prezentują się zachęcająco

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:12
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2015, 01:24

Jak tu mówić o przesadzie, skoro powietrze we Wrocławiu jest tak zanieczyszczone, że praktycznie powinno się tam chodzić w maskach ochronnych!
Każdy piec na węgiel mniej, to czystsze powietrze w okolicy!

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lipca 2015, 14:30

Czy jakiś tu obecny użytkownik, podziela zdanie, że materiał z którego wykonane są instalacje grzewcze wpływają na starty bądź wręcz przeciwnie, zatrzymanie ciepła? Chodzi mi o kanały systemu grzewczego, a dokładnie te wykonane z włókien szklanych www.bh-res.pl Warto w coś takiego inwestować czy nie ma różnicy ?

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 19:07
Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 12:12

A masz juz wybrany kocioł? Bo pamiętaj że dobry piec zawsze jest podstawą systemu grzewczego,a u nas znajdziesz szeroki wyb w rozsądnych cenach,chętnie pomożemy www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 23:14

Dobry piec, to powiniem mieć piekarz. Do ogrzewania nie potrzeba piecy.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2015, 18:56

No tak, nomenklatura jest ważna, ale każdemu zdarza się popełnić błąd. Co prawda jest to trochę dziwne jeżeli chodzi także o pomyłkę tego sklepu.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  23 24 25 26 27  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
  • Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 401

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >