jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  40 41 42 43 44  ▸  ▸▸

6 października 2017, 18:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Moi staruszkowie ogrzewają dom pelletem. Zawsze kupują od tego samego producenta. O ile wiem to pellet nazywa się lava

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 października 2017, 10:17

Sam pellet to jedno i też warto mieć sprawdzonego dostawcę, natomiast druga kwestia to kocioł bez którego ani rusz i również powinien być dobrany pod tym kątem. Zobaczcie na Thermostahl.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 października 2017, 14:52

Ciekaw jestem ile Wam idzie takiego pelletu w sezonie grzewczym? warto zamówić wcześniej? jest problem z jego uzyskaniem?

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2017, 12:37

Gaz jest wygodny i praktyczny. Jak dom dobrze ocieplony, nie ma strat ciepła to nie widzę problemów, aby właśnie taki rodzaj ogrzewania mieć.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2017, 17:07

pellet można zamówić np na epellety.pl wraz z dostawą do domu. Nie trzeba się niczym martwić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 listopada 2017, 18:44

Użytkownik Gość: Mahat napisał: Ciekaw jestem ile Wam idzie takiego pelletu w sezonie
grzewczym? warto zamówić wcześniej? jest problem z jego
uzyskaniem?

Witam! Przybliżonych obliczeń zapotrzebowania można dokonać dzięki kalkulatorowi kosztów różnych źródeł opału (w tym pelletu), który znaleźć można na stronie: polishpellet.com/kalkulator_kosztow Zachęcam do skorzystania z niego. Pellet wysokiej jakości - Lava oraz Olimp może Pan zamówić np. w sklepie internetowym epellety.pl

Andrzej Wysocki
eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2017, 08:13

Akurat tego ile pelletu pójdzie na ogrzanie domu naprawdę trudno przeliczyć, wszystko zależy do rodzaju i poziomu izolacji oraz samego pieca, musisz podać szczegóły abyśmy byli w stanie pomóc, doradzić.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 listopada 2017, 14:00

również ważna jest kaloryczność pelletu. I sposób jego przechowywania bo jak jest wilgotny to spada jego kaloryczność. Więc najlepiej przechowywać w workach hermetycznych.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2017, 08:10

Użytkownik Gość: Zgubny43 napisał: Jeśli patrzycie na ogrzewanie centralne to polecam
zwrócić uwagę na zbiornik buforowy, który
też jest dosyć ważną kwestą. Mam nadzieję, że jakoś
pomogłem, pozdrawiam!

Właśnie. A czy ktoś z Was może montował zbiornik buforowy tej firmy http://www.noel.pl/ . Bo równiez naczytalem się, że te zbiorniki są dobre na ogrzewanie centralne, tylko teraz jestem an etapie poszukiwania takiego zbiornika.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2017, 15:54

Podstawą będzie tutaj poprawnie wykonana izolacja oraz co ważne: dobór odpowiedniego kotła, akurat na Auroks.pl służymy swoją radą :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  40 41 42 43 44  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 276

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >