Stron: 60 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Palacz praktykant |
Na czasie jest ogrzewanie biomasą , ciepło ,ekologicznie i czysto. Zainstalowałem piec do spalania pelletu i nareszcie mam to co chciałem. Zero stresu . Ciepło jest , kotłownia bez czysta i popiołu prawie nie ma .W moim odczuciu opalanie pomieszczeń pelletem to dobry pomysł . |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Samuel praktykant |
Nie ma co patrzeć co jest na czasie tylko stosować sprawdzone rozwiązania. Nie wiemy nawet ile sie zmieni przez najbliższe lata. Ja u siebie mam Viessmana z 3e-heating i jestem zadowolony. Także IMo – nie warto pchać się na siłę w nie do końca sprawdzone rozwiązania. |
| |
Gość: Morik praktykant |
|
| |
offline rudamaryla majster
|
Mój hydraulik (http://warszawa-hydraulik.pl/)poleca mi
do nowego domu takie rozwiązanie: |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Alinna praktykant |
Może coś ekologicznego, np. opalanie biomasą . Ja opalam pelletem i mam ciepło w równym stopniu gdy opalałam gazem. A oszczędność finansowa jest odczuwalna . Wystarczy piec do spalania pelletu . Dobrej jakości opał i nawet popiołu praktycznie nie ma. Opalam pelletem ze Stelmetu to dodatkowo unosi się przyjemny zapach jodłowy w kotłowni |
| |
offline Kociol.net inżynier
|
|
| |
Gość: Krzyszttof praktykant |
No właśnie -pellet. Ja dopiero zacząłem opalać dom
pelletem Niestety nie bardzo byłem zadowolony z rezultatu.
Teraz dowiedziałem się że pelletów jest kolka rodzai
,mniej lub więcej kaloryczne . Niestety popełniłem błąd
ponieważ nie zwróciłem uwagi na to . I jak się okazało
kupiłem sprasowaną słomę . Na szczęście Stelmet ma
dystrybutorów u których można online zamówić ich
drewniany pellet , dobrej jakości i kaloryczny . |
| |
offline green_girl majster
|
Ja zdecydowałam się na ogrzewanie centralne, standardowe i dodatkowo między innymi w kuchni i w łazience zamontowałam ogrzewanie podłogowe: https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/meble-kuch enne/nowoczesna-kuchnia/jak-rozplanowac-system-ogrzewania-w- kuchni-611.html. |
| |
Gość: Ezka praktykant |
Jeśli masz pieniądze to gaz. Jest praktycznie
bezobsługowy i daje sporo ciepła. Rachunki nie małe ale
coś za coś. |
|
Stron: 60 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸