jakie ogrzewanie ?

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

31 marca 2014, 19:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Może rozważ ogrzewanie na pellet. Jest wygodne zwłaszcza przy kotle z podajnikiem. Pellet nie kurzy i nie smoli dlatego czysto w kotłowni jest . Spala się całkowicie co wpływa na ilość popioły, praktycznie go nie ma.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2014, 08:23

Przestawiliśmy nasz piec na pellet z eko groszku. Chcieliśmy mieć czysto w kotłowni. Niestety, pellet również kurzy, chociaż mniej niż węgiel, nie ma też wszędzie miału i proszku węglowego. Ale tak zupełnie czyste to to nie jest... Z pelletu nie zrezygnujemy. W wyborze pieca, który miał ogrzać 150 m domu oraz wodę na 4 osoby pomógł nam hydraulik, który montował instalację i uważam, że to dobry wybór był.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2014, 18:47

Przy każdym z rodzajów paliwa będzie co sprzątać,nie ma pieca ani kotłowni która w ogóle by sie nie brudziła,to tylko mity i nic więcej. A co do wyboru odpowiedniego pieca,to warto zajrzeć na www.Kociol.net

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2014, 14:07

ja bym postawił na ekogroszek od sprawdzonego dostawcy - http://weglosmyk.pl/ja tu korzystam, sprawdza sie fajnie,nawet ekonomicznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2014, 22:07

ja pale u siebie brykietem z elli http://odziezroboczalublin.pl/brykiet/. Jak dla mnie to dobre rozwiazanie - tanie i na dlugo starcza. Poza tym jest tez ekologiczne

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 kwietnia 2014, 08:51

Ja oprócz ekogroszku polecam także węgiel- także bardzo dobre i trwałe paliwo które pasuje niemal do każdego pieca. Cenowo bywa różnie,ale wg mnie warto ja osobiście jeszcze się na nim nie zawiodłem,a do tego polecam także odpowiedni piec www.PieceMans.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

25 kwietnia 2014, 11:42

Myślę, że wygodną opcją będzie ogrzewanie elektryczne, które jest łatwe do zamontowania i zdecydowanie o wiele wygodniejsze niż na przykład ogrzewanie węglowe. Bez wątpienia jest to dobre rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie mają innych możliwości.
Na tej stronie możesz zapoznać się z informacjami na ten temat: http://www.desto.pl/ Oferują oni sprzedaż, serwis i montaż takiego rodzaju ogrzewania.
Firma posiada bardzo duże doświadczenie w tym zakresie ponieważ istnieje od ponad 20 lat i oferuje wysokiej jakości usługi.
Myślę, że warto jest zainwestować w taką sprawdzoną ekipę.
Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2014, 17:28

W wielu nieruchomościach najlepiej sprawdzi się ogrzewanie za pomocą klimatyzatora. Można poczytać na ten temat w Internecie, zachęcam do lektury;) Wszystko zależy od konkretnego metrażu danej nieruchomości, od naszych oczekiwań i możliwości finansowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2014, 16:25

a co powiecie na temat ogrzewania podłogowego w przypadku zupełnego zastąpienia nim ściennego? mówię tutaj o łazienkach i kuchni rzecz jasna jednynie ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2014, 16:57

Ciekawy pomysł, może się udać:) ale ja jednak obstawiałbym przy ogrzewaniu za pomocą klimatyzatora. Warto poczytać na ten temat w sieci, jeśli ktoś nie jest przekonany do tego pomysłu:)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 60 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • Ogrzewanie w domu Liczba postów: 364 Grupa: Robimy inst... Każdy z nas marzy o odpowiednio ogrzanym domu w okresie jesienno-zimowym. Gwarancją idealnej inwestycji jest dobrze wykonany projekt ogrzewania i dobór parametr...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 167

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >