Ja jestem jednak zwolennikiem CO na kocioł. Jest na pewno tańsze, a do tego nie jesteś uzależniony tylko od jednego źródła ogrzewania, bo możesz palić drewnem, pelletem czy ekogroszkiem. Takie uniwersalne kotły z podajnikiem ślimakowym oferuje firma Witkowski. Dzięki zainstalowanemu palenisku retortowemu jest on praktycznie bezobsługowy.
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 8 9 10 11 12 ▸ ▸▸
Gość: Konrad80 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline krakiet doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline LubPol_pl doświadczony
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
| |
|
|
| |
Jednak ogrzewanie drewnem czy ekogroszkiem zawsze będzie bardziej opłacalne niż np. gazem. Jak sobie do tego zobaczysz przykładowo ceny instalacji pompy ciepła, która sięga do 40tys, zł, to jest to tańsze rozwiązanie. Czy przyjazne środowisku tak do końca nie jest, bo jednak trzeba spalić jakiś opał. Nowoczesne kotły, jak te z firmy Witkowski minimalizują jednak ilość spalin powstałych w procesie ogrzewania. |
| |
|
Wiadomo każdy chce zminimalizować koszty ogrzewania do minimum . Jednak coraz więcej i dzięki Bogu jest świadomych ludzi, dla których ważne jest środowisko. Przy decyzji dotyczącej ogrzewania powinniśmy brać również ten aspekt pod uwagę. Dla mnie było to bardzo istotne przy wyborze formy ogrzewania. Czy wiesz na czym polega ta metoda neutralizacji tych spalin? Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić jak można zminimalizować ilość spalin, które mimo wszystko powstają. |
| |
offline kinder doświadczony
|
|
|
Stron: 28 ▾ ◂◂ ◂ 8 9 10 11 12 ▸ ▸▸