jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

31 maja 2011, 17:13

Zgadzam sie: good 0 bad

ja mam alfę z Konbetu i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli decydujecie sie na prefabrykaty zapoznajcie sie z ich ofertą bo maja duzy wybor dobrych jakosciowo materialow.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 20:00

powiedzenie, że do budoy stadionu użyli Ytonga to raczej spoooora przesada. Jak lubie bk tak na stadion się nie nadaje. Mogli conajwyżej coś dobudować z bk, a to zupełnie inna kwestia i tak naprawdę w tym momencie co za różnica czy będzie to Ytong czy np. Solbet? A potem powstają mity jak np. ten napisany wyrzej, że bk żłopie wodę. Mówcie ludzie z sensem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 23:29

Mnie też się wydaje, że od budowy domu, budowa stadionu, trochę się różni.

Co do "BK", to już tak bardzo "wody nie żłopie". Chyba, że ktoś posiada wersję archiwalną :-)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2011, 22:59

powiem więcej, to jest niebo a ziemia. I jeśli ktoś znów da sie zindoktrynować i uwierzy w brednie Ytonga (nie lubie ich za to wszystko jak kombinują i naciągają). A stadion Legii widziałem na własne oczy i zapewniam, że NIE JEST wybudowany z Ytonga. Co najwyżej kilka elementów może być wstawionych (murek w bufecie?) kolejny przykład naciagania.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2011, 14:05

moze kible postawili z ytonga, albo schody z nich zrobili na narodowym bo sa wiecznie problemy...
co do picia to prawda te stare faktycznie niezabezpieczone potrafily opic sie jak baki, te nowe to dzien a noc!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2011, 19:36

otóż to, to trochę jak porównywać pustak ceramiczny i zwykła cegłe. Zupełnie co innego.

Nowe bk jest najlepiej sprzedającym się materiałem i wcale mnie to nie dziwi

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2013, 11:21

Witam, Ja jestem w trakcie budowy domy, właściwie zacząłem w 2012, mam wystawiony stan surowy przykryty dachem teraz czekam aż pogoda pozwoli do dalszej pracy:)
Miałem ten sam problem co wszyscy z czego budować, oczywiście odwiedziłem kila hurtowni i z zebranych informacji oraz po konsultacjach z wykonawcami uznaliśmy wspólnie iż najbardziej opłaca się budować z ceramiki HELUZ, bardzo dobre współczynnik cieplne. Bardzo liczyło się dla mnie zdanie wykonawcy który budował już klika domów na tym produkcie i bardzo go zachwalał. Poleciłem ten produkt szwagrowi i również jest z niego bardzo zadowolony. Reasumując polecam Ceramikę HELUZ !sprawdzony i pewny produkt!

http://www.heluz.pl/

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2013, 21:20

Witajcie,
Potrzebuje opinii specjalistów, planuje teraz w 2013 na wiosnę, kolejny etap budowy i zastanawiam się, czy ceny materiałów budowlanych, szczęgólnie ytonga mogą pójść w górę/dół? Zalazłem stronę która pokazuje takie współczynniki ytong różnie z cenami rokrocznie bywa, mówi się o zastoju w budownictwie, usługi niby poszły trochę w dół.
Co sądzicie na aktualną sytuacje?

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2013, 21:21

Użytkownik Gość: JakubAdam napisał: Witajcie,

Potrzebuje opinii specjalistów, planuje teraz w 2013 na
wiosnę, kolejny etap budowy i zastanawiam się, czy ceny
materiałów budowlanych, szczęgólnie ytonga mogą
pójść w górę/dół? Zalazłem stronę która pokazuje
takie współczynniki ytong różnie z cenami
rokrocznie bywa, mówi się o zastoju w budownictwie,
usługi niby poszły trochę w dół.

Co sądzicie na aktualną sytuacje?

link się chowa pod słowem ytong, sorki mogłem trochę namieszać,
Pozdrawiam,
Kuba

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2013, 15:08

Wątek chyba trochę zamarł... Więc ja mam pytanie następujące: Jakie jest Wasze zdanie nt. budowy ścian jednowarstwowych (bez żadnego docieplania) z bloczków betonu komórkowego przeznaczonych do takiej budowy.
Nie chcę na razie pisać o konkretnym materiale, który sobie upatrzyłem ale chciałbym wiedzieć na jaką skalę praktykuje się to w rzeczywistości? W katalogach i opisach producenta wygląda to rewelacyjnie. Czy ktoś Was ma doświadczenie w tym temacie? Jakie są minusy?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 328 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 505 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 402

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >