jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

12 stycznia 2016, 14:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Keramzyt to bardzo drogie rozwiązanie. Za drogie jak na dom jednorodzinny. Pustak ceramiczny Porotherm będzie o 20-30% tańszy, przy zachowaniu naprawdę bardzo porównywalnych parametrów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 stycznia 2016, 23:44

Cześć :) Buduję ten dom http://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-projekt-domu-dom-przy -migdalowej-3-cb85/ mało się znam na pokryciach dachowych. To dość nowoczesny domek więc klasyczna dachówka nie będzie pasowała. Co sądzicie o innych materiałach? Co najlepiej położyć żeby za 5 lat znowu nie było trzeba wymieniać pokrycia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2016, 08:45

Nie zgodzę się, że keramzyt jako materiał jest zbyt drogą inwestycją do budowy domu. Chociażby ze względu na to, że materiał ten tj. bloczki ścienne lub bloczki fundamentowe z keramzytu posiadają naprawdę solidne właściwości termoizolacyjne i akustyczne co moim zdaniem jest raczej inwestycją bardziej długofalową i nawet jeśli na star więcej wydasz to i tak koszta w trakcie korzystania z domu szybko się zwrócą. Sam zbudowałem dom z wykorzystaniem bloczków keramzytowych i uważam to za dobrą decyzję, a cenowo atrakcyjnie było m.in. u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2016, 15:10

Ktoś buduje dom więc inwestycja jest na całe życie i nie ma co tu oszczędzać na jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2016, 14:18

Nikt nie kwestionuje, że keramzyt to dobry materiał. Chodzi tylko o to, że jest drogi - w porównaniu do pustaków Porotherm, gdzie parametry są generalnie podobne, a które są 20% tańsze...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2016, 17:25

A jeszcze lepsze parametry mają pustaki pozbruk murotherm, dzięki nim dużo szybciej zbudujesz dom i są niezwykle stabilne a ich układanie jest szybkie.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2016, 10:59

Ja to trochę się pogubiłem jak przyszło do instalacji szarego styropianu. Nie jest to taka łatwa sprawa wbrew pozorom. O tym na co zwrócić uwagę znalazłem sporo info na www.knaufmag.pl.
Tak krótko mówiąc to zasada jest taka, żeby szlifować dla lepszej przyczepności i zwrócić uwagę na klej – powinien być dość elastyczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2016, 10:30

Ja kupowałem tego typu bloczki budowlane. Jeśli chodzi o pustaki, to zależy jak duża powierzchnia użytkowa będzie. Odniosę się też do postów wcześniejszych. Podobnie jak część rozmówców odradzam ceramikę. Z różnych powodów. Im prostszy materiał tym lepiej.http://pakietbudowlany.pl/73-pustaki-bloczki< /a>

Ten post był edytowany przez HirotatoGouda dnia: 13 kwietnia 2016, 10:32
Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2016, 13:36

Ja mogę zdecydowanie polecić stronkę http://buildings.pl/ mają wiele ciekawych i dość ważnych, a przede wszystkim sprawdoznych informacji, wspomagających przy budowie domu. O Pustakach pewnie też coś znajdziesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2016, 13:41

Pozytywnie mogę ocenić jakość badań jakie wykonuje Labtechne z serwisu www.labtechne.pl. Mam porównanie z innymi firmami. Oni jako jedni z niewielu trzymają się terminów i też nie ma tutaj problemów z jakimiś dodatkowymi kosztami. Dotrzymują słowa.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 329 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 505 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 325

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >