jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

15 czerwca 2016, 12:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Bardzo lubię stronki o budownictwie. Szczególnie jak mają wiele ciekawych informacji i aktualności z branży. Właśnie http://buildings.pl/ takim portalem jest. Również o pustakach i innych materiałach można się dużo dowiedzieć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2016, 03:35

Przejrzyj sobie ofertę bloczków keramzytowych bo moim zdaniem to zdecydowanie lepszy pomysł niż pakować się w klasyczne żwirowe pustaki. Ja postawiłeem dom właśnie z takich bloczkow keramzytowych i nie zmianieniłbym ich na nic innego. Dobry materiał, odpowiednia cena, wszystko czego potrzebowałem to dostałem - podpytaj o konkretne ceny u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2016, 22:10

Oczywiście, że keramzyt będzie lepszy niż pustak żwirowy. Pytanie tylko czy będzie miał stosunek cena/jakość na poziomie pustaka ceramicznego. Keramzyt to niestety bardzo drogie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2016, 01:25

Ja budowałem z cieigł właśnie z tej cegielni i to jest bardzo dobre rozwiązanie, bo materiały soą moim zdaniem bradzo dobrej klasy. Zerknijcie sobie na http://www.jarosty.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2016, 18:17

Ja chciałbym polecić poradzenie się specjalisty, na przykład Panów ze składu budowlanego elgrom pl. Wszyscy tutaj piszecie o swoich doświadczeniach, ale każdy z Was (albo przynajmniej większość) ma "na koncie" budowę tylko jednego domu. Specjalista w składzie budowlanym albo budowlaniec będzie miał znacznie większe doświadczenie, więc jego opinia na pewno, nie ujmując nikomu z Was, będzie bardziej dokładna, bo poparta wieloletnim stażem w branży budowlanej. Też jestem zdania, że lepiej nie oszczędzać na materiałach budowlanych (tak jak ze styropianem - grafitowy jest niewiele droższy od białego, a jakieś 20% lepiej izoluje). Ale z drugiej strony nie zawsze to co droższe, będzie się opłacać. Najlepiej poradzić się specjalisty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2016, 02:14

Jeśli chcesz postawić dom z dobrego materiału to nie ma się nad czym zastanawiać tylko kupować bloczki keramzytowe. Świetnie izolują termicznie i akustycznie budynek. Sprawdzone u siebie. Ciesze się, że zdecydowałem się właśnie na ten materiał. Znajomy mówił, że nie będę żałował i faktycznie, nie żałuję. Bloczki keramzytowe kupiłem u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 października 2016, 13:22

W polskich warunkach klimatycznych bardzo dobrze sprawdzają się rozwiązania ścian 2-warstwowych. Dobrej jakości materiał konstrukcyjny np. bloczki keramzytowe + warstwa izolacyjna np. styropian grafitowy Knauf Therm Expert Fasad. Taka konstrukcja zapewnia optymalne parametry izolacyjności a także stabilność konstrukcji np. brak jej przemarzania, kondensacji wilgoci itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 listopada 2016, 03:31

Kreamzyt jest świetnym materiałem budowalnym. Sam zdecydowałem się na jego wykorzystanie w budowie swojego domu. Można go też dostać w dobrej cenie, wystarczy poszukać - moim zdaniem nie ma się co zastanawiac tylko kupować i budować. Możesz spojrzeć na ofertę od www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2016, 19:01

Użytkownik cezar17 napisał: Ja chciałbym polecić poradzenie się specjalisty, na
przykład Panów ze składu budowlanego elgrom pl. Wszyscy
tutaj piszecie o swoich doświadczeniach, ale każdy z Was
(albo przynajmniej większość) ma "na koncie" budowę
tylko jednego domu.

Akurat niedawno zamawiałem w hurtowni Elgrom spory zestaw materiałów budowlanych do wykończenia domu i jeden z pracowników zagaił rozmowę i musze przyznać, że byłem pod wrażeniem jakich rad mi udzielił, oraz tego na co mam zwracać uwagę. Naprawdę fachowe przygotowanie pracowników za co należy pochwalić zarówno kierownictwo jak i pojętną obsługę ;)

Ten post był edytowany przez gorgon.zola dnia: 24 listopada 2016, 19:02
Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2022, 13:18

canadian pharcharmy online canadian pharcharmy rosa impex

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 506 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 329 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 182

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >