jakie pustaki do budowy domu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

15 czerwca 2016, 12:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Bardzo lubię stronki o budownictwie. Szczególnie jak mają wiele ciekawych informacji i aktualności z branży. Właśnie http://buildings.pl/ takim portalem jest. Również o pustakach i innych materiałach można się dużo dowiedzieć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2016, 03:35

Przejrzyj sobie ofertę bloczków keramzytowych bo moim zdaniem to zdecydowanie lepszy pomysł niż pakować się w klasyczne żwirowe pustaki. Ja postawiłeem dom właśnie z takich bloczkow keramzytowych i nie zmianieniłbym ich na nic innego. Dobry materiał, odpowiednia cena, wszystko czego potrzebowałem to dostałem - podpytaj o konkretne ceny u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2016, 22:10

Oczywiście, że keramzyt będzie lepszy niż pustak żwirowy. Pytanie tylko czy będzie miał stosunek cena/jakość na poziomie pustaka ceramicznego. Keramzyt to niestety bardzo drogie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2016, 01:25

Ja budowałem z cieigł właśnie z tej cegielni i to jest bardzo dobre rozwiązanie, bo materiały soą moim zdaniem bradzo dobrej klasy. Zerknijcie sobie na http://www.jarosty.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2016, 18:17

Ja chciałbym polecić poradzenie się specjalisty, na przykład Panów ze składu budowlanego elgrom pl. Wszyscy tutaj piszecie o swoich doświadczeniach, ale każdy z Was (albo przynajmniej większość) ma "na koncie" budowę tylko jednego domu. Specjalista w składzie budowlanym albo budowlaniec będzie miał znacznie większe doświadczenie, więc jego opinia na pewno, nie ujmując nikomu z Was, będzie bardziej dokładna, bo poparta wieloletnim stażem w branży budowlanej. Też jestem zdania, że lepiej nie oszczędzać na materiałach budowlanych (tak jak ze styropianem - grafitowy jest niewiele droższy od białego, a jakieś 20% lepiej izoluje). Ale z drugiej strony nie zawsze to co droższe, będzie się opłacać. Najlepiej poradzić się specjalisty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2016, 02:14

Jeśli chcesz postawić dom z dobrego materiału to nie ma się nad czym zastanawiać tylko kupować bloczki keramzytowe. Świetnie izolują termicznie i akustycznie budynek. Sprawdzone u siebie. Ciesze się, że zdecydowałem się właśnie na ten materiał. Znajomy mówił, że nie będę żałował i faktycznie, nie żałuję. Bloczki keramzytowe kupiłem u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

2 października 2016, 13:22

W polskich warunkach klimatycznych bardzo dobrze sprawdzają się rozwiązania ścian 2-warstwowych. Dobrej jakości materiał konstrukcyjny np. bloczki keramzytowe + warstwa izolacyjna np. styropian grafitowy Knauf Therm Expert Fasad. Taka konstrukcja zapewnia optymalne parametry izolacyjności a także stabilność konstrukcji np. brak jej przemarzania, kondensacji wilgoci itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 listopada 2016, 03:31

Kreamzyt jest świetnym materiałem budowalnym. Sam zdecydowałem się na jego wykorzystanie w budowie swojego domu. Można go też dostać w dobrej cenie, wystarczy poszukać - moim zdaniem nie ma się co zastanawiac tylko kupować i budować. Możesz spojrzeć na ofertę od www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2016, 19:01

Użytkownik cezar17 napisał: Ja chciałbym polecić poradzenie się specjalisty, na
przykład Panów ze składu budowlanego elgrom pl. Wszyscy
tutaj piszecie o swoich doświadczeniach, ale każdy z Was
(albo przynajmniej większość) ma "na koncie" budowę
tylko jednego domu.

Akurat niedawno zamawiałem w hurtowni Elgrom spory zestaw materiałów budowlanych do wykończenia domu i jeden z pracowników zagaił rozmowę i musze przyznać, że byłem pod wrażeniem jakich rad mi udzielił, oraz tego na co mam zwracać uwagę. Naprawdę fachowe przygotowanie pracowników za co należy pochwalić zarówno kierownictwo jak i pojętną obsługę ;)

Ten post był edytowany przez gorgon.zola dnia: 24 listopada 2016, 19:02
Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2022, 13:18

canadian pharcharmy online canadian pharcharmy rosa impex

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 566 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 369 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 398

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >