offline gabon fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Smerfetka praktykant |
Zdecydowanie drewniane - jak dla mnie wyglądają bardziej profesjonalnie niż betonowe. Wystarczy spojrzeć - zobacz |
| |
Reklamy Google | |
Gość: schodek praktykant |
Ja bym wybrał schody drewniane ze względu na estetykę, ew. tak jak kolega napisał wcześniej - betonowe wykończone drewnem. |
| |
Gość: Marcin2 praktykant |
|
| |
offline marcingal praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Deeen doświadczony
|
Na mnie najbardziej działają schody drewniane samonośne,
zaraz będę modernizował antresolę, czyli po prostu
dorabiał do niej schody, bo do tej pory tylko drabina
funkcjonowała i powoli się przymierzam do takich od
Kuhn: |
| |
offline gabon fachowiec
|
|
| |
offline rudamaryla majster
|
|
| |
Gość: gość1 praktykant |
Chyba najlepszym rozwiązaniem są schody klasyczne proste, lepsze rozwiązanie funkcjonalne. Osobiście mam takie i spełniają swoją rolę. Plus taki, że udało mi się wynegocjować fajną cenę na dębowe stopnie. Swoją drogą polecam tego Pana http://www.diupero.com.pl/. Pan Andrzej fajnie potrafi rozwiązać problemy logistyczne z zabudową schodów :) |
| |
offline Illadia doświadczony
|
najlepsze do domu będą schody drewniane, jednak sa one niestety droższe od betonowych. co jest zaletą takich schodów? sa one przede wszystkim ciepłe. Zimą, schody betonowe i marmurowe dodatkowo ochładzają pomieszczenie,a tego przecież nie chcemy. Latem sytuacja jest nieco inna, jednak zimą faktycznie bardziej opłacalne będą drewniane schody. Latem także się sprawdzą, co prawda nie będą działać ochładzająco, ale też nie będą grzać. Polecam drewno, które należy jednak odpowiednio pielęgnować i konserwować. |
|
jakie schody wybrać: betonowe czy drewniane
«
Powrót do grupy: Schody i balustrady
Ostatnio na forum
- LAWETA Liczba postów: 8 Grupa: Schody i ba... Lepiej niech nic się nie dzieje na drodze z samochodem, ale trzeba być przygotowanym na różne sytuacje. Na pewno w razie awarii warto wezwać pomoc https://lawet...
- Szklane balustrady- opinie Liczba postów: 221 Grupa: Schody i ba... Estetycznie wykonana balustrada szklana może być wykorzystana praktycznie wszędzie, czy to w budownictwie mieszkalnym czy nawet komercyjnym i wiele osób decyduj...
- guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 4 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
- płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 71 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...
- schody przemysłowe Liczba postów: 176 Grupa: Schody i ba... Moim zdaniem również jak już to drewniane z ładną zdobioną poręczą :)