jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

29 sierpnia 2015, 16:20

Zgadzam sie: good 0 bad

Zdecydowanie Porta jest bardziej wyciszona i to w odczuwalny sposób w porównaniu do Gerdy. Oczywiście porównujemy tą samą półkę. Takie jest bynajmniej moje odczuje w tym temacie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 sierpnia 2015, 13:24

Użytkownik AdamMac napisał: Sam mam aktualnie porte montowałem u klientów garde i
szczyrze mówiąc super różnicy nie ma choć zgadzam się
ze porta jest bardziej wyciszona.

Nie zauważyłeś różnicy pomiędzy drewnianymi a stalowymi drzwiami? Odwiedziłem parę sklepów z drzwiami, od razu znaczne różnice rzucają się w oczy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 października 2015, 11:23

Wiele tak na dobrą sprawę zależy od budżetu jaki posiadasz na kupno drzwi. Z doświadczenia wiem także,że nie warto ograniczać się tylko do 2 firm,ale otworzyć na nowe horyzonty. Zobacz na KupujDrzwi.pl znajdziesz u nas szeroki wybór dobrej jakości drzwi w atrakcyjnych cenach.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2015, 18:45

Użytkownik Gość: Robiq napisał: Użytkownik AdamMac napisał:
Sam mam aktualnie porte
montowałem u klientów garde i

szczyrze mówiąc super różnicy nie ma choć zgadzam
się

ze porta jest bardziej wyciszona.

Nie zauważyłeś różnicy pomiędzy drewnianymi a
stalowymi drzwiami? Odwiedziłem parę sklepów z drzwiami,
od razu znaczne różnice rzucają się w oczy.

Widać różnicę między stalowymi, a drewnianymi. Jednak nie każde oko jest wprawione. Pod względem parametrów w ostatnich czasach sporo modeli drzwi stalowych zbliżyło się do drewnianych. Np. Termo Prestige, Hardmet. A ich cena jest niższa, mimo dobrej jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2015, 10:25

u nas zdecydowaliśmy się na drzwi zewnętrzne GERDA. Nie mam powodów do narzekań, bo dobrze się trzymają już kolejny rok - zarówno zamki, jak i zawiasy. Ze szczelnością tez nie ma problemów. Zakupione w http://www.salon.makra-met.com.pl/index.php/d rzwi/drzwi-zewnetrzne - mają pomocnych doradców i prowadzą też montaż drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 listopada 2015, 09:51

A dlaczego ograniczacie wyro drzwi tylko do tych dwóch marek? Bo moim zdaniem w pierwszej kolejności warto określić jaki budżet posiadamy na ich zakup,a dopiero potem wybrać,sugerując sie opiniami.

www.KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2016, 13:39

U nas drzwi dwuskrzydlowe sprawdziły się w wielu sytuacjach..na finiszu kiedy wnosiliśmy meble do domu i żona miala lepiej kiedy musiała z wózkiem z dzieckiem nie musiała obijać drzwi. Mamy bardzo ładne drzwi z http://famix.pl/ .

Zgłoś | Cytuj | Link

23 kwietnia 2016, 19:27

Niekiedy nie ma tyle miejsca aby zamontować drzwi 2-skrzydłowe i warto wtedy zastanowić się nad tzw "dostawką" która jest znacznie mniejsza od pełnowymiarowego skrzydła. Np. 90+30 czyli łączne światło wejścia to około 120cm, a otwór montażowy około 130-135cm. Jest to znaczna oszczędność miejsca na ścianie, a ma to ogromne znaczenie szczególnie w remontowanych budynkach gdzie nie zawsze możemy przeprojektować wejście.
Dodatkowo należy pamiętać, że im większy otwór tym bardziej wiotka będzie konstrukcja. Polecałbym zastosować ościeżnicę odpowiednią do takich otworów. Można z powodzeniem zastosować ościeżnicę z profilu aluminiowego z przekładką kompozytową - przykładowo takie coś:

To ościeżnica z firmy Wikęd stosowana w drzwiach serii Premium. Zaletą jej jest zwiększona sztywność ze względu na konstrukcję i użyte materiały. Jak wyżej pisałem - im większy otwór tym większe wymagania co do ościeżnicy. Ta dodatkowo ma lepsze parametry izolacji termicznej ale nie o tym jest temat więc może innym razem.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2016, 09:21

Podczas budowy domu bardzo podobały mi się tzw drzwi historyczne :) ale niestety nie posiadalem tyle funduszy które były na nie przeznaczone. Zamówiliśmy drzwi z firmy Westo https://westo.pl/ . Zdecydowalem się na klasyczne kryte drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2016, 10:29

A co masz na myśli pisząc o drzwiach historycznych,możesz zdradzić nieco więcej szczegółów,np jak wyglądają? Bo szczerze mówiąc to pierwszy raz o nich słyszę:)

KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 100 Grupa: Montujemy o... Szukasz idealnego rozwiązania do swojego wnętrza? Nasze plisy okienne na wymiar to doskonały wybór! Oferujemy produkty o wysokiej jakości w konkurencyjnych cena...
  • Drzwi wejściowe,wewnętrzne i bramy garazowe Liczba postów: 36 Grupa: Montujemy o... Jeżeli szukasz takich akcesoriów jak uszczelki z PCW to warto skontaktować się z firmą www.emaplast.com.pl. Firma EMA-Plast od blisko 10 lat zajmuje się produ...
  • jakie drzwi? Liczba postów: 632 Grupa: Montujemy o... Wybór odpowiednich drzwi może być wyzwaniem, ale warto pamiętać o kilku kluczowych kwestiach. Jedną z nich jest wykończenie drzwi, które ma wpływ nie tylko na e...
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 502 Grupa: Montujemy o... Czy ja wiem czy się odchodzi od stalówek? Pewnie tak samo jak odchodzi się od ogrzewania gazowego, bo ktoś z Niemiec tak powiedział że teraz gaz jest bee. A jak...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 383 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19504 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 379

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >